Osniva se Poslovni savet za mala i srednja preduzeća

Bez autora
Mar 18 2010

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoj će naredne nedelje osnovati Poslovni savet za mala i srednja preduzeća u cilju uspostavljanja direktne komunikacije sa ovim sektorom koji zapošljava milion građana Srbije. U taj savet će ući 80 najuspešnijih malih i srednjih preduzeća iz čitave Srbije. Tu će se nalaziti preduzeća iz različitih sektora, od metaloprerađivačke industrije do pekara, vulkanizera, tekstilaca i drugih. Potrebno je da se obrati veća pažnja na mala i srednja preduzeća, koja u Srbiji upošljavaju najveći deo radne snage i prave približno 75 posto bruto domaćeg proizvoda. Država je obezbedila povoljne kredite za likvidnost koji su namenjeni malim i srednjim preduzećima, dok onima koji mogu da prošire kapacitete, izvezu robu i uposle radnike, na raspolaganju su i povoljni dugoročni krediti za novu opremu...

Osnova se Poslovni savet za mala i srednja preduzećaMinistarstvo ekonomije i regionalnog razvoj će naredne nedelje osnovati Poslovni savet za mala i srednja preduzeća u cilju uspostavljanja direktne komunikacije sa ovim sektorom koji zapošljava milion građana Srbije.

U taj savet će ući 80 najuspešnijih malih i srednjih preduzeća iz čitave Srbije. Tu će se nalaziti preduzeća iz različitih sektora, od metaloprerađivačke industrije do pekara, vulkanizera, tekstilaca i drugih.

Potrebno je da se obrati veća pažnja na mala i srednja preduzeća, koja u Srbiji upošljavaju najveći deo radne snage i prave približno 75 posto bruto domaćeg proizvoda.

Država je obezbedila povoljne kredite za likvidnost koji su namenjeni malim i srednjim preduzećima, dok onima koji mogu da prošire kapacitete, izvezu robu i uposle radnike, na raspolaganju su i povoljni dugoročni krediti za novu opremu.

Osnivanjem Poslovnog saveta za mala i srednja preduzeća od preduzetnika će se dobijati mnogo više informacija i oni će učešćem u ovom savetu dati ideje resornom ministarstvu, koje treba da im pruži finansijsku podršku i menja zakonsku regulativu kako bi ovaj sektor ostvarivao veće prihode i zapošljavao više ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik