Otvoren četvrti “Susret sa kupcima”

Bez autora
Nov 15 2011

U okviru manifestacije “Susret sa kupcima - Serbia Open 4 Business” više od 300 preduzeća iz Srbije u naredna dva dana imaće priliku da uspostavi poslovnu saradnju sa 35 velikih multinacionalnih kompanija. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić je na ovom sajmu istakao da će mogućnosti za promociju imati i velike svetske kompanije, među kojima su “Coca-Cola”, “Ball packaging”, “Delhaize” i “Schneider electric”, koje će na ovoj manifestaciji tražiti proizvođače iz Srbije, nove dobavljače i firme koje mogu da im pruže određene usluge. Među kompanijama koje izlažu na ovom sajmu su i velike firme iz Francuske, Rusije, Bugarske i drugih zemalja. Cilj ove manifestacije je poboljšanje konkurentnosti srpske privrede i povećanje izvoza, što je posebno značajno u uslovima suženog tržišta i ekonomske krize. Namera organizatora je da se što veći broj domaćih proizvođača, posebno malih i srednjih preduzeća, spoji radi potpisivanja konkretnih ugovora i uspostavljanja poslovne saradnje.

Otvoren četvrti “Susret sa kupcima”U okviru manifestacije “Susret sa kupcima - Serbia Open 4 Business” više od 300 preduzeća iz Srbije u naredna dva dana imaće priliku da uspostavi poslovnu saradnju sa 35 velikih multinacionalnih kompanija.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić je na ovom sajmu istakao da će mogućnosti za promociju imati i velike svetske kompanije, među kojima su “Coca-Cola”, “Ball packaging”, “Delhaize” i “Schneider electric”, koje će na ovoj manifestaciji tražiti proizvođače iz Srbije, nove dobavljače i firme koje mogu da im pruže određene usluge. Među kompanijama koje izlažu na ovom sajmu su i velike firme iz Francuske, Rusije, Bugarske i drugih zemalja.

Cilj ove manifestacije je poboljšanje konkurentnosti srpske privrede i povećanje izvoza, što je posebno značajno u uslovima suženog tržišta i ekonomske krize. Namera organizatora je da se što veći broj domaćih proizvođača, posebno malih i srednjih preduzeća, spoji radi potpisivanja konkretnih ugovora i uspostavljanja poslovne saradnje.

Najveću šansu za uspostavljanje poslovnih partnerstava sa velikim svetskim kompanijama imaju domaće firme iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade, kao i iz metalske industrije.

Ministar Ćirić je podsetio na to da su do sada održana ukupno četiri ovakva događaja, po dva u Beogradu i Kragujevcu, a približno 300 kompanija imalo je priliku da se upozna sa međunarodnim kupcima i uspostavi poslovnu saradnju. Prošle godine je na ovom skupu potpisano više od 30 ugovora u vrednosti od 450.000 evra.

Ovaj poslovni skup realizuje se u okviru Projekta za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza (SECEP), koji finansira EU sa 3,5 miliona evra, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), Privrednom komorom Srbije (PKS) i Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj (NARR).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik