Otvoren Ekološko-edukativni centar u Kovilju

Bez autora
Apr 20 2010

U Specijalnom rezervatu prirode Koviljsko-petrovaradinski rit danas otvoren Ekološko-edukativni centar. U protekle dve godine uloženo je više od dva miliona dinara u gradnju turističke infrastrukture na lokalitetu Šlajz-Tikvara i formiranje Ekološko-edukativnog centra. Cilj je da te projekte razvijaju i narednih godina radi očuvanja prirodne baštine i promocije eko-etno turizma. Planira se formiranje neke vrste botaničke bašte na otvorenom radi privlačenja životinjskih vrsta koje će posetioci moći da posmatraju. Otvaranje Ekološkog-edukativnog centra značajno je pre svega za decu, kako bi se upoznala s prirodnim lepotama i prepoznala značaj zaštite tog dobra.

Otvoren Ekološko-edukativni centar u KoviljuU Specijalnom rezervatu prirode Koviljsko-petrovaradinski rit danas otvoren Ekološko-edukativni centar.

Sekretar Vojvodine za zaštitu životne sredine Slobodan Puzović rekao je da je u protekle dve godine uloženo više od dva miliona dinara u gradnju turističke infrastrukture na lokalitetu Šlajz-Tikvara i formiranje Ekološko-edukativnog centra. "Naš cilj je da te projekte razvijamo i narednih godina radi očuvanja prirodne baštine i promocije eko-etno turizma", kazao je Puzović.

On je kazao da se planira formiranje neke vrste botaničke bašte na otvorenom radi privlačenja životinjskih vrsta koje će posetioci moći da posmatraju.

Direktorka Vojvodinašuma Marta Takač rekla je da je otvaranje Ekološkog-edukativnog centra značajno pre svega za decu, kako bi se upoznala s prirodnim lepotama i prepoznala značaj zaštite tog dobra.

Lokalitet Šlajz-Tikvara obuhvata 47 hektara i nalazi se pod režimom trećeg stepena zaštite. U tom rezervatu prirode živi 190 vrsta ptica, a više od njih 100 ima status zaštićenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik