"Peštan" zatvorio firmu - radnici na ulici

Privatno preduzeće za izradu plastičnih cevi i PVC stolarije "Peštan" u Bukoviku, vlasnika Božidara Petkovića, jutros je zatvoreno, zbog čega je između 600 i 700 radnika ostalo bez posla. Radnici, koji nisu želeli da im se pominju imena, tvrde da se Petković odlučio na takav korak zbog toga što mu je poreska uprava blokirala račun i što se poslednjih meseci podigla hajka protiv njega, sumnjajući da ta događanja imaju političku konotaciju pred predstojeće vanredne lokalne izbore u Aranđelovcu. Zabrinuti za sudbinu svojih radnih mesta i egzistenciju svojih porodica, oni su jutros u znak protesta sa više desetina kamiona napravili krug oko Aranđelovca, a ispred pogona u Bukoviku radnici se okupljaju s namerom da, ako tako odluče, svojim vozilima blokiraju Aranđelovac na svim putnim pravcima.

"Peštan" zatvorio firmu - radnici na uliciPrivatno preduzeće za izradu plastičnih cevi i PVC stolarije "Peštan" u Bukoviku, vlasnika Božidara Petkovića, jutros je zatvoreno, zbog čega je između 600 i 700 radnika ostalo bez posla.

Radnici, koji nisu želeli da im se pominju imena, tvrde da se Petković odlučio na takav korak zbog toga što mu je poreska uprava blokirala račun i što se poslednjih meseci podigla hajka protiv njega, sumnjajući da ta događanja imaju političku konotaciju pred predstojeće vanredne lokalne izbore u Aranđelovcu.

Zabrinuti za sudbinu svojih radnih mesta i egzistenciju svojih porodica, oni su jutros u znak protesta sa više desetina kamiona napravili krug oko Aranđelovca, a ispred pogona u Bukoviku radnici se okupljaju s namerom da, ako tako odluče, svojim vozilima blokiraju Aranđelovac na svim putnim pravcima.

Petković je početkom februara ove godine bio u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaje poreza, čime je oštetio budžet Srbije za više od 175 miliona dinara ili 1,7 miliona evra, u čemu su mu pomogli generalni direktor Radovan Grujić i finansijski direktor Ljilja Marčeta, koji su, takođe, bili uhapšeni.

Njima je tada stavljeno na dušu da su proizvodnjom i prodajom "na crno, izbegli plaćanje PDV u iznosu od 145, 8 miliona dinara i da su isplaćivanjem zarada "na ruke" izbegli plaćanje preko 22,7 miliona dinara poreza i doprinosa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik