PKS otvorila u Bujanovcu Šalter za preduzetnike

Bez autora
Mar 04 2020

Privredna komora Srbije, otvorila je danas u Bujanovcu, Šalter za preduzetnike, kako bi pomogla i podržala razvoj preduzetništva u ovoj opštini i podstakla mlade ljude da počnu sopstveni biznis.

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS i Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac.

„Svi preduzetnici bujanovačke opštine, predstavnici malih i srednjih preduzeća imaće mogućnost da na šalteru dobiju savet, uputstvo i podršku. Šalter za preduzetnike funkcioniše kao 'one stop shop', to je nefinansijska podrška postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoja preduzeća. Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji želimo da na efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim aktivnim programima i aktivnostima i doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije“, objasnila je Simanić.

Cilj je, kako ističe, unapređenje tripartitne saradnje između PKS, lokalnih samouprava i privrede. Poseća da je PKS do sada otvorila šaltere za preduzetnike, osim u beogradskim opštinama, i u Somboru, Kuli i Odžacima, a da je u planu otvaranje i u Kladovu, Čoki, Apatinu.  Rad šaltera za preduzetništvo u opštinama omogućava preduzetnicima da, u opštini kojoj pripadaju, na brz i jednostavan način, dobiju informacije potrebne za njihovo poslovanje, registraciju privrednog društva, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije. Preduzetnici na šalteru mogu da se informišu i o subvencijama, konkursima, programima, kreditnim linijama, poreskim propisima i procedurama i svi drugim mogućnostima za unapređenje poslovanja.

Budući preduzetnici mogu da se informišu i o odgovarajućim obukama i kursevima za  start-ap privredna društva, kao i da dobiju savet u identifikaciji i proceni poslovnih ideja, na osnovu rezultata istraživanja tržišta.

Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac, pozvao je privrednike da koriste usluge novootvorenog Šaltera za preduzetnike, kako bi dobili sve informacije i savete važne za poslovanje.

Goran Jović, direktor PKS-RPK Leskovac, rekao je da je u Bujanovcu otvoren prvi šalter za preduzetnike u Jablaničko-pčinjskom upravnom okrugu, da komora uspešno sarađuje sa opštinom i da je cilj da se što više približe privrednicima i preduzetnicima. Privrednici treba da se što bolje upoznaju sa programima i fondovima koje mogu da koriste, kao i sa servisima i uslugama PKS, dodao je Jović.

U Opštini Bujanovac trenutno posluje oko 700 preduzetnika, a Rašiti Ljuan, vlasnik kompanije „Galen“, naglašava da će šalter u velikoj meri olakšati poslovanje preduzetnika i pojednostaviti administrativne procedure.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik