Podrška novim preduzetničkim idejama

Bez autora
Jun 09 2020

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jović potpisao je danas sa predstavnicima Investicione fondacije IMPAKT iz Sarajeva ugovor na osnovu kojeg će biti podržana realizacija 10 preduzetničkih ideja na području Grada, a za najbolje male biznise predviđena su sredstva do 5.000 KM po projektu.

“Prije nekoliko mjeseci smo uz podršku IMPAKT-a pomogli šest preduzetnika u Bijeljini, a sada je Grad odlučio da obezbijedi sredstva za pet novih ideja, dok će IMPAKT podržati još pet mladih preduzetnika, što znači da nastavljamo sa pozitivnom pričom i izgradnjom Bijeljine kao grada budućnosti”, naveo je Jović.

On je istakao da je cilj projekta JEP (YEP) Inkubator poslovnih ideja, koji finansira Vlada Švajcarske, da mladi ne napuštaju svoju zemlju i odlaze u inostranstvo, nego da obezbijede egzistenciju kroz samozapošljavanje.

“Ovo je još jedan projekat koji realizujemo zahvaljujući gradskom Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i svjesni smo koliko će bilo kakva pomoć značiti mladima koji žele da pokrenu sopstveni biznis”, naglasio je Jović.

Izvršni direktor Investicione fondacije IMPAKT Mirela Omerović ističe da je ova fondacija počela saradnju sa Gradom Bijeljina 2018. godine.

“Uradili smo mnogo zajedničkih projekata, a šest preduzetnika koje smo finansirali još uvijek pratimo, dajemo im stručnu podršku, povezujemo ih sa drugim poslodavcima i tržištima. Na javni poziv, koji će biti objavljen naredne sedmice na internet-stranicama Grada Bijeljina i naše fondacije, moći će da se prijave svi koji žele da pokrenu biznis. Do sada smo podržali poslove u oblasti IT usluga, tekstilnoj industriji, podržali smo dječije igraonice, obdaništa, a ukupno smo sarađivali sa 32 lokalne zajednice u BiH”, dodala je Omerovićeva.

Ankica Todorović iz gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije podsjetila je da je Grad Bijeljina kroz dosadašnja tri slična projekta podržao ukupno 28 preduzetnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik