Podrška preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima u Baču

Bez autora
Feb 18 2024

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Bač povodom završenih projekata koje je Kabinet za ravnomerni regionalni razvoj podržao u ovoj opštini.

Đerlek je u razgovoru sa predsednikom te opštine Stevom Panićem, ukazao na važnost ulaganja u putnu, komunalnu i socijalnu infrastrukturu, kao i u preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, budući da ona predstavljaju pokretač rasta i razvoja naše zemlje.

Prema njegovim rečima, projekat u Baču je fokusiran na obuke u oblasti liderstva, inovacija i uspešne prodaje.

Nažalost ovde se beleži veliki stepen migracije i depopulacije i naša je obaveza da to redukujemo, a najbolje ćemo to uraditi daljim sistemskim ulaganjima, ukazao je ministar.

Đerlek je ukazao na to da Kabinet za ravnomerni regionalni razvoj danas raspisuje novi javni konkurs u okviru kojeg će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije.

Kabinet za ravnomerni regionalni razvoj je u opštini Bač podržao program zapošljavanja za period od 2024. do 2026. godine i projekat povećanja konkurentske pozicije preduzetnika.

Za realizaciju dva projekta izdvojena su sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara.

Panić je iskazao zahvalnost Kabinetu za ravnomerni regionalni razvoj koji je opštini omogućio da sa ova dva projekta izađe u susret preduzetnicima.

U narednih nekoliko meseci nastavićemo saradnju, a mi ćemo kao lokalna samouprava konkurisati sa novim projektima, rekao je predsednik opštine Bač.

U Južnobačkom okrugu izdvojena su sredstva za sufinansiranje četiri projekta u tri opštine, dok je u AP Vojvodini realizovano ukupno 19 projekata sa 32,6 miliona dinara koje je Kabinet za ravnomerni regionalni razvoj izdvojio za program regionalnog rasta u 2023. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik