Pokretanje Evromediteranskog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća

Bez autora
Nov 13 2012

Državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić učestvovala je na trećem Ekonomskom i finansijskom forumu za Mediteran koji je juče i danas održan u Milanu. Matić je, govoreći na tom skupu, podržala inicijativu za pokretanje Evromediteranskog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća, koji ima za cilj uspostavljanje uspešnog partnerstva između javnog i privatnog sektora u navedenim oblastima. Ona očekuje da će inostrane kompanije pronaći interes da investiraju u Srbiju, uzimajući u obzir to da naša zemlja ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom i Turskom, kao i da je potpisnica CEFTA sporazuma.

Pokretanje Evromediteranskog centra za razvoj malih i srednjih preduzećaDržavni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić učestvovala je na trećem Ekonomskom i finansijskom forumu za Mediteran koji je juče i danas održan u Milanu.

Matić je, govoreći na tom skupu, podržala inicijativu za pokretanje Evromediteranskog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća, koji ima za cilj uspostavljanje uspešnog partnerstva između javnog i privatnog sektora u navedenim oblastima.

Ona je izrazila očekivanja da će inostrane kompanije pronaći interes da investiraju u Srbiju, uzimajući u obzir to da naša zemlja ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom i Turskom, kao i da je potpisnica CEFTA sporazuma.

Na trećem Ekonomskom i finansijskom forumu za Mediteran, koji okuplja više od 2.500 predstavnika vlada, javnih institucija, finansijskog i privatnog sektora, učestvovali su i premijer Italije Mario Monti, kao i generalni sekretar Evropske banke za obnovu i razvoj Enco Kvatročioće.

Teme skupa bile su programi i mere koji imaju za cilj pružanje podrške malim i srednjim preduzećima, mrežama za snabdevanje električnom energijom i energijom iz obnovljivih izvora, infrastrukturi, medijima i novim tehnologijama, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik