Pomoć u pokretanju malog biznisa

Bez autora
Nov 16 2011

Trinaest korisnika iz Zeničko-dobojskog kantona po programu ''Mladi poduzetnik'', koji finansira federalni Zavod za zapošljavanje, potpisalo je u srijedu ugovore u Zenici sa direktorom JU Služba za zapošljavanje ZDK-a Nihadom Pašalićem. To je upriličeno pred početak dvodnevnog programa obuke za vođenje samostalnog biznisa. Programom je predviđeno da se u 2011. godini sufinansira pokretanje i vođenje malog biznisa za najmanje 100 mladih osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, čije poslovne ideje budu ocijenjene kao najbolje, uz obaveznu prethodnu obuku iz poduzetništva. Za tu namjenu predviđena su finansijska bespovratna sredstva Zavoda od 700.000 KM, i to za sufinansiranje troškova registracije, nabavke sredstava za rad, repromaterijala i potrebne opreme, te sufinansiranje dijela zakonom propisanih doprinosa i poreza, u iznosu od 7.000 KM po osobi.

Sufinansiranje mladih poduzetnika iz ZDK-a: Pomoć u pokretanju malog biznisaTrinaest korisnika iz Zeničko-dobojskog kantona po programu ''Mladi poduzetnik'', koji finansira federalni Zavod za zapošljavanje, potpisalo je u srijedu ugovore u Zenici sa direktorom JU Služba za zapošljavanje ZDK-a Nihadom Pašalićem.

To je upriličeno pred početak dvodnevnog programa obuke za vođenje samostalnog biznisa.

Programom je predviđeno da se u 2011. godini sufinansira pokretanje i vođenje malog biznisa za najmanje 100 mladih osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, čije poslovne ideje budu ocijenjene kao najbolje, uz obaveznu prethodnu obuku iz poduzetništva. Za tu namjenu predviđena su finansijska bespovratna sredstva Zavoda od 700.000 KM, i to za sufinansiranje troškova registracije, nabavke sredstava za rad, repromaterijala i potrebne opreme, te sufinansiranje dijela zakonom propisanih doprinosa i poreza, u iznosu od 7.000 KM po osobi.

„Mi smo zaključili ugovore sa 13 kandidata koji su zadovoljili sve kriterije utvrđene od federalnog Zavoda za zapošljavanje. Osnovni kriterij kod bodovanja je bio kvalitet poslovnog plana koji su aplikanti dostavili. Komisija je procijenila kvalitet radova i odabrala njih 13", kazao je Nihad Pašalić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik