Potpore Splitsko-dalmatinske županije za poduzetnike

Bez autora
Feb 11 2024

Poduzetnici početnici i 'žene poduzetnice', njih 217 s područja Splitsko-dalmatinske županije potpisalo je u petak u županiji ugovor iz Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na tom području, čime su im osigurana bespovratna sredstva.

Župan Blaženko Boban izjavio je prilikom potpisivanja ugovora kako se na javni poziv županije do sada ukupno prijavilo 490 poduzetnika, među kojima je 217 današnjih potpisnika i budućih korisnika potpora. Tu je i 105 žena.

Splitsko-dalmatinska županija je dodatno osigurala 669 tisuća eura, dok ukupni javni poziv za svih 490 korisnika iznosi gotovo 1,7 milijuna eura.

Uskoro novi javni poziv za potpore poduzetnicima

Zbog velikog interesa s područja cijele županije uskoro bi trebao biti objavljen i novi javni poziv, a uvjeti će biti kao i do sada. To je da tvrtka ne bude starija od dvije godine, da se ne bavi prijevozom niti ugostiteljskom djelatnošću, da ima jednog zaposlenog i da nemaju trgovinu mješovite robe. Iznosi bespovratnih sredstava su se kretali od 1500 do 6000 eura.

- Drago nam je da je većina potpisanih ugovora danas iz segmenta građevinarstva i zanatskih uslužnih djelatnosti. Najviše zainteresiranih smo imali s područja Sinja i Imotskog. Svi koji su se kandidirali na ovaj poziv to isto mogu učiniti i s drugim javnim pozivima koje županija tijekom godine objavljuje. Isto tako to ne isključuje prijavu ukoliko se natječu za potpore u svojoj lokalnoj zajednici, poručio je župan Boban.

Podsjetio je i da ta županija ženama poduzetnicama sa 700 eura godišnje sufinancira boravak djece u vrtićima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik