Preduzećima pomoć IRF-a

Bez autora
May 10 2010

Novoosnovani Investiciono-razvojni fond u Crnoj Gori pomoći će malim i srednjim preduzećima posredstvom banaka i direktnim kreditima. Fond će se posebno okrenuti projektima na sjeveru Crne Gore. Fond raspolaže ukupnim kapitalom od oko 100 miliona eura, od čega je oko 22 miliona u gotovini. Kredite IRF moći će da dobiju i poljoprivrednici, u iznosu do 15.000 eura. Fond će kredite odobravati samo onim preduzećima koja donose profit, a neće pomagati, recimo, trgovinu i stambenu izgradnju.

Preduzećima pomoć IRF-aNovoosnovani Investiciono-razvojni fond u Crnoj Gori pomoći će malim i srednjim preduzećima posredstvom banaka i direktnim kreditima, najavljeno je iz Privredne komore.

Predsjednik Odbora dierektora IRF-a Dragan Lajović je na skupu, na kome su predstavljeni potencijalni aranžmani te institucije za pomoć privatnim preduzećima, rekao da će se Fond posebno okrenuti projektima na sjeveru Crne Gore.

Navedeno je da Fond raspolaže ukupnim kapitalom od oko 100 miliona eura, od čega je oko 22 miliona u gotovini.

Kredite IRF moći će da dobiju i poljoprivrednici, u iznosu do 15.000 eura.

Fond će, kako je saopšteno, kredite odobravati samo onim preduzećima koja donose profit, a neće pomagati, recimo, trgovinu i stambenu izgradnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik