Privredna komora FBiH poziva poduzetnice da se prijave u registar poslovnih žena

Bez autora
Jul 09 2020

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) pozvala je sve žene poduzetnice, vlasnice/suvlasnice kompanija, menadžerice, inžinjerke, te udruženja žena kao i poslovne žene iz svih drugih sektora da se prijave u “registar poslovnih žena BiH”.

Kriza uzrokovana pojavom koronavirusa dodatno je naglasila potrebu kreiranja jedinstvenog registra poslovnih žena u BiH radi analize stanja, sagledavanja posljedica i pomoći u prevazilaženju poteškoća, što je opredjelilo PKFBiH da na institucionalnom nivou kreira registar poslovnih žena.

– Samo na osnovu jedinstvenog i ujedinjenog registra svih poslovnih žena u BiH, njihov glas je snažniji. Ujedno ova baza predstavlja svojevrstan osnov za analizu stanja i položaja poslovnih žena u BiH. PKFBiH tim registrom preuzima ulogu ne samo evidencije, već i institucionalnog tijela koje će predstavljati adresu za sva pitanja, savjete, podršku, ali i promociju žena poduzetnica, vlasnica/suvlasnica kompanija, menadžerica, inžinjerki, udruženja žena, te žena iz svih drugih sektora – navode iz ove komore.

Upis u registar poslovnih žena BiH moguće je obaviti na stranici, saopćeno je iz PKFBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik