Procedura registracije poslovanja u Srbiji skraćena na tri dana

Bez autora
Oct 03 2012

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je da su tu agenciju danas posetili predstavnici Biroa za registarske usluge Ugande, Svetske banke i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) iz Kampale. Zahvaljujući sprovedenoj reformi u oblasti započinjanja poslovanja procedura registracije u Srbiji skraćena je na tri dana.Zahvaljujući smanjenju minimalnog osnivačkog kapitala sa 500 na jedan evro, naša zemlja će po tom kriterijumu ostvariti napredak na rang-listi Svetske banke.

Procedura registracije poslovanja u Srbiji skraćena na tri danaAgencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je da su tu agenciju danas posetili predstavnici Biroa za registarske usluge Ugande, Svetske banke i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) iz Kampale.

Direktor APR-a Zvonko Obradović je tom prilikom istakao da je zahvaljujući sprovedenoj reformi u oblasti započinjanja poslovanja procedura registracije u Srbiji skraćena na tri dana.

Obradović je izrazio nadu da će, zahvaljujući smanjenju minimalnog osnivačkog kapitala sa 500 na jedan evro, naša zemlja po tom kriterijumu ostvariti napredak na rang-listi Svetske banke.

Cilj trodnevne studijske posete jeste upoznavanje sa načinom rada Agencije i funkcionisanjem registara, informacionim sistemom i unutrašnjom organizacijom ove institucije. Takođe, delegaciji iz Ugande biće predstavljeni koraci koje je APR sprovela u reformi sistema registracije u periodu od 2004. do 2005. godine.

Svetska banka je, zahvaljujući rezultatima koje je naša zemlja postigla u pomenutoj reformi, Srbiju 2006. godine proglasila svetskim TOP Reformatorom.

Studijska poseta deo je aktivnosti na projektu koji u Ugandi sprovode Svetska banka i IFC, a koji se odnosi na institucionalno i tehnološko jačanje Biroa za registarske usluge u čijoj su nadležnosti registracija kompanija i intelektualne svojine, kao i vođenje civilnih registara (matične knjige rođenih, venčanih i umrlih) i slično.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik