Prvi centar za socijalno preduzetništvo u Beogradu

Bez autora
Apr 03 2012

Grad Beograd dodelio je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu prostor u kojem će biti smešten prvi centar za pripremu za socijalno zapošljavanje. Na prostoru od 322 kvadratna metra na Trgu Nikole Pašića 8 nalaziće se izložbeno-prodajni, ali i prostor predviđen za edukaciju i pripremu zainteresovanih za socijalno preduzetništvo.U toku je izrada projektne dokumentacije, a adaptacija ovog prostora trebalo bi da bude gotova do početka juna, kada će centar i početi sa radom.

Prvi centar za socijalno preduzetništvo u BeograduGrad Beograd dodelio je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu prostor u kojem će biti smešten prvi centar za pripremu za socijalno zapošljavanje.

Na prostoru od 322 kvadratna metra na Trgu Nikole Pašića 8 nalaziće se izložbeno-prodajni, ali i prostor predviđen za edukaciju i pripremu zainteresovanih za socijalno preduzetništvo.

U toku je izrada projektne dokumentacije, a adaptacija ovog prostora trebalo bi da bude gotova do početka juna, kada će centar i početi sa radom. Tu će, u izložbeno-prodajnom delu, svoje mesto naći proizvodi već postojećih socijalnih preduzeća kao što su smrznute testenine “Lola preduzetništva”, pelene od bambusa iz preduzeća “Daj daj”, torbe iz “Eko bega” i ostali.

Prvenstvena funkcija ovog centra biće podizanje nivoa obrazovanja i profesionalno osposobljavanje onih kategorija Beograđana kojima je socijalno preduzetništvo jedina nada da dođu do posla. To su pre svega oni koji su najmanje 24 meseca na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), oni koji su stariji od 50 godina i ostali koji su bez posla, žrtve porodičnog nasilja, osobe sa invaliditetom kojima nije obezbeđeno pravo na profesionalnu rehabilitaciju, izbeglice, pripadnici romske zajednice.

Prema procenama, u Beogradu ima oko 17.000 ljudi koji pripadaju ovim kategorijama i koji će upravo preko ovog centra moći da dobiju potrebna znanja i veštine sa kojima će moći da se upuste u osnivanje socijalnog preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik