Stečaj „čeka“ još 429 firmi

Bez autora
Oct 04 2011

U Srbiji je na kraju septembra 429 firmi ispunilo uslove za pokretanje stečaja zbog neprekidne blokade računa u trajanju od dve godine. Među kompanijama sa dvogodišnjom blokadom računa su beogradski "Rad", "Simpo -Sirogojno", niški "Novi građevinar", "Inhema" iz Rume, "Žito-komerc" iz Banatskog Novog Sela, "Merkur komerc" iz Čačka, novosadski "Ineco" i "Agroživ -Pobeda" iz Vladimirovaca.Na kraju avgusta u blokadi dužnoj od dve godine bila je 361 firma. Narodna banka ima obavezu da svakog meseca privrednim sudovima dostavlja podatke o preduzećima čiji su računi blokirani duže od dve godine kako bi bile pokrenute stečajne procedure.

Stečaj „čeka“ još 429 firmiU Srbiji je na kraju septembra 429 firmi ispunilo uslove za pokretanje stečaja zbog neprekidne blokade računa u trajanju od dve godine, objavila je NBS.

Prema podacima objavljenim na sajtu NBS, među kompanijama sa dvogodišnjom blokadom računa su beogradski "Rad", "Simpo -Sirogojno", niški "Novi građevinar", "Inhema" iz Rume, "Žito-komerc" iz Banatskog Novog Sela, "Merkur komerc" iz Čačka, novosadski "Ineco" i "Agroživ -Pobeda" iz Vladimirovaca.

Na kraju avgusta u blokadi dužnoj od dve godine bila je 361 firma.

Narodna banka ima obavezu da svakog meseca privrednim sudovima dostavlja podatke o preduzećima čiji su računi blokirani duže od dve godine kako bi bile pokrenute stečajne procedure.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik