"Tarket" najbolji izvoznik

Bez autora
Dec 07 2011

Kompanija "Tarket" iz Bačke Palanke dobitnik je ovogodišnje nagrade za najboljeg izvoznika koju dodeljuje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA). Kompanija "Tarket" dobila je nagradu jer će vrednost njenog ovogodišnjeg izvoza premašiti 100 miliona evra, a svoje glavne proizvode uspela je da plasira pored zemalja regiona i na tržišta Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švedske i Poljske, pri čemu je ove godine otvorila i 100 novih radnih mesta. Nagradu za osvajanje novog izvoznog tržišta dobila je kompanija "Patent co" iz Mišićeva koja je plasirala proizvode na tržišta Perua i Tajlanda. Nagradu za najbolji izvozni proizvod dobila je kompanija "Medika sistem end prodakt" za medicinski skener koji koristi snop iks zraka za generisanje trodimenzionalne slike zuba i glave. Nagradu u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobila je firma "FSO Goša" iz Simićeva, dok je posebno priznanje u toj kategoriji dobila kompnija "Eleks komerc" iz Beograda.

Kompanija "Tarket" iz Bačke Palanke dobitnik je ovogodišnje nagrade za najboljeg izvoznika koju dodeljuje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Kompanija "Tarket" dobila je nagradu jer će vrednost njenog ovogodišnjeg izvoza premašiti 100 miliona evra, a svoje glavne proizvode uspela je da plasira pored zemalja regiona i na tržišta Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švedske i Poljske, pri čemu je ove godine otvorila i 100 novih radnih mesta.

Nagradu za osvajanje novog izvoznog tržišta dobila je kompanija "Patent co" iz Mišićeva koja je plasirala proizvode na tržišta Perua i Tajlanda. Nagradu za najbolji izvozni proizvod dobila je kompanija "Medica systems and products" za medicinski skener koji koristi snop iks zraka za generisanje trodimenzionalne slike zuba i glave.

Nagradu u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobila je firma "FSO Goša" iz Simićeva, dok je posebno priznanje u toj kategoriji dobila kompnija "Eleks komerc" iz Beograda.

Specijalnu nagradu za najbolje preduzetništvo dobila je Biljana Jovanović iz kompanije "Luna", a posebno priznanje u toj kategoriji dobila je Marina Milović iz kompanije "Maja promet".

Pored SIEPA nagrade, “Prokredit banka” je firmi “FSO Goša”, pobedniku u kategoriji malih i srednjih preduzeća, uručila ček u vrednosti od 15.000 evra za unapređenje izvoznih aktivnosti, a kompanija DHL je firmi “Patent co” dodedila nagradu vrednu 10.000 u uslugama izvoza.

“Orange Studio” će kompaniji “Medica systems and products” osmisliti marketinšku kampanju u vrednosti od 10.000 evra.

SIEPA je “Luni” uručila nagradu u vidu programa obuke zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik