U Srbiji posluje 300 nemačkih preduzeća

Bez autora
Mar 18 2010

U Srbiji posluje više od 300 nemačkih preduzeća. Robna razmena između Srbije i Nemačke u 2009. godini je iznosila dve milijarde evra i zbog posledica ekonomske krize manja je za 500 miliona evra nego godinu dana ranije. Očekuje se da će ove godine doći do laganog rasta i pozitivnije razmene i u jednom i u drugom pravcu. Autoindustrija i mašinogradnja su tradicionalni sektori u kojima se beleži najveći dolazak nemačkih preduzeća, ali su nemačke kompanije u Srbiji prisutne gotovo u svim branšama i sektorima.

U Srbiji posluje 300 nemačkih preduzećaPredstavnik Delegacije nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru Milan Vučković izjavio je danas da u Srbiji posluje više od 300 nemačkih preduzeća.

"Robna razmena između Srbije i Nemačke u 2009. godini je iznosila dve milijarde evra i zbog posledica ekonomske krize manja je za 500 miliona evra nego godinu dana ranije", kazao je Vučković.

Vučković, koji je u Zrenjanin došao povodom prezentacije projekta "Zrenjaninska srpsko-nemačka privredna inicijativa", izrazio je očekivanje da će ove godine doći do laganog rasta i pozitivnije razmene i u jednom i u drugom pravcu.

On je naveo da su autoindustrija i mašinogradnja tradicionalni sektori u kojima se beleži najveći dolazak nemačkih preduzeća, ali da su nemačke kompanije u Srbiji prisutne gotovo u svim branšama i sektorima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik