Upis u registar sportskih organizacija do 12. aprila

Bez autora
Jan 29 2012

Proces upisa i prevođenja sportskih organizacija u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, koji prema Zakonu o sportu vodi Agencija za privredne registre (APR), završava se 12. aprila 2012. godine. Taj proces počeo je krajem septembra prošle godine, a do 20. januara preregistraciju su izvršile 573 sportske organizacije i upisano je više od 230 novih.Najveći broj organizacija još nije upisan u Registar udruženja, a za Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije je od velike važnosti da se sportskim klubovima, društvima i savezima ovaj administrativni prelaz što je moguće više olakša.

Upis u registar sportskih organizacija do 12. aprilaProces upisa i prevođenja sportskih organizacija u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, koji prema Zakonu o sportu vodi Agencija za privredne registre (APR), završava se 12. aprila 2012. godine.

Taj proces počeo je krajem septembra prošle godine, a do 20. januara preregistraciju su izvršile 573 sportske organizacije i upisano je više od 230 novih.

Najveći broj organizacija još nije upisan u Registar udruženja, a za Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije je od velike važnosti da se sportskim klubovima, društvima i savezima ovaj administrativni prelaz što je moguće više olakša.

U saradnji sa APR i Sportskim savezom Srbije održani su radni sastanci sa predstavnicima granskih sportskih saveza, a u gradovima širom Srbije organizovane su tribine sa ciljem da se promoviše Zakon o sportu i da se razgovara o postupku prevođenja u Registar.

Objavljeno je detaljno uputstvo za upis u Registar udruženja i saveza u oblasti sporta, a resorno ministarstvo je finansiralo i projekat besplatne pravne pomoći Sportskog saveza Beograda, u okviru kojeg su klubovima pružane informacije o preregistraciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik