USAID dodelio 120.000 dolara mladim agro-preduzetnicima

Bez autora
Apr 30 2010

Američka organizacija za međunarodni razvoj (USAID) dodelila je danas 120.000 dolara za devet projekata u poljoprivredi koje su podneli mladi preduzetnici iz Srbije, pobednici na konkursu za najbolji poslovni plan. Pobednici konkursa u okviru agrobiznis projekta USAID su iz Vojvodine, okoline Šapca, Topole i Vranja. Novac će im pomoći da započnu ili unaprede poslovanje u mlekarstvu, uzgoju lekovitog bilja i pečuraka, preradi voća i povrća, i za unapređenje protivgradne zaštite i sistema za navodnjavanje. Na konkursu koji je trajao od aprila do septemnra 2009. godine, USAID je dobio 23 predloga biznis planova mladih preduzetnika. Ovo je drugi put da USAID odobrava novac za biznis planove mladih preduzetnika, a sledeći konkurs biće raspisan u septembru.

USAID dodelio 120.000 dolara mladim agro-preduzetnicimaAmerička organizacija za međunarodni razvoj (USAID) dodelila je danas 120.000 dolara za devet projekata u poljoprivredi koje su podneli mladi preduzetnici iz Srbije, pobednici na konkursu za najbolji poslovni plan.

Pobednici konkursa u okviru agrobiznis projekta USAID su iz Vojvodine, okoline Šapca, Topole i Vranja.

Prilikom današnje dodele u Beogradu je rečeno da će im novac pomoći da započnu ili unaprede poslovanje u mlekarstvu, uzgoju lekovitog bilja i pečuraka, preradi voća i povrća, i za unapređenje protivgradne zaštite i sistema za navodnjavanje.

Na konkursu koji je trajao od aprila do septemnra 2009. godine, USAID je dobio 23 predloga biznis planova mladih preduzetnika.

Ovo je drugi put da USAID odobrava novac za biznis planove mladih preduzetnika, a sledeći konkurs biće raspisan u septembru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik