Uskoro nova privredna zona

Bez autora
Oct 11 2011

Nova privredna zona za malo i srednje poduzetništvo bit će otvorena na površini od 40 hektara na lokaciji Brda u Livnu, potvrdio je načelnik općine Livno Luka Čelan. Odluku o otvaranju privredne zone na lokaciji Brda donijelo Općinsko vijeće, a sva potrebna projektna dokumentacija bit će gotova do kraja ove godine. Za uređenje privredna zone potrebno je osigurati oko četiri miliona maraka, a financijski bi mogli učestvovatii Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo privrede Federacije BiH i neke međunarodne institucije koji pomažu projekte razvoja lokalnih zajednica u BiH. Privrednu zonu moći koristiti svi zainteresirani investitori za uspostavu raznih vrsta djelatnosti, a sve s ciljem zaustavljanja iseljavanja lokalnog stanovništva i zapošljavanja mladih s ovog područja.

Uskoro nova privredna zonaNova privredna zona za malo i srednje poduzetništvo bit će otvorena na površini od 40 hektara na lokaciji Brda u Livnu, potvrdio je načelnik općine Livno Luka Čelan.

Odluku o otvaranju privredne zone na lokaciji Brda donijelo Općinsko vijeće, a sva potrebna projektna dokumentacija bit će gotova do kraja ove godine, kazao je Čelan. 

"Za uređenje privredna zone potrebno je osigurati oko četiri miliona maraka, a financijski bi mogli učestvovatii Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo privrede Federacije BiH i neke međunarodne institucije koji pomažu projekte razvoja lokalnih zajednica u BiH", istakao je načelnik Čelan.

Privrednu zonu moći koristiti svi zainteresirani investitori za uspostavu raznih vrsta djelatnosti, a sve s ciljem zaustavljanja iseljavanja lokalnog stanovništva i zapošljavanja mladih s ovog područja, zaključio je Čelan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik