Vojvođanske kompanije na sajmovima u Evropi i Srbiji

Bez autora
Oct 12 2011

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu, Ištvan Pastor, potpisao je ugovore sa kompanijama iz AP Vojvodine za učešće na sajmovima u Evropi i Srbiji, koji će biti održani u periodu od septembra do decembra 2011. godine. Vojvođanska privreda ima robu i uslugu koja je spremna da se takmiči na veoma zahtevnom evropskom tržištu, pa je iz tog razloga važno podržati vojvođanske firme da lakše i jednostavnije dolaze do mogućnosti da se plasiraju na sajmovima Evrope. Pokrajinski sekretarijat za privredu je, sa danas potpisanim ugovorima, zaokružio ciklus od pet raspisanih konkursa tokom ove godine za nastup na domaćim i stranim sajmovima. Raspodeljeno je oko 27 miliona dinara i podržane su 172 firme. Za nastup na evropskim sajmovima u periodu septembar-decembar 2011. godine, podneto je 30 zahteva, od kojih će 23 biti subvencionisana, a iznos odobrenih sredstava je 5,85 miliona dinara. U okviru ukupnog iznosa odobrenih subvencija, 4,30 miliona dinara raspoređeno je kompanijama, dok se 1,55 miliona dinara usmerava turističkim organizacijama i udruženjima.

Vojvođanske kompanije na sajmovima u Evropi i SrbijiPotpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu, Ištvan Pastor, potpisao je ugovore sa kompanijama iz AP Vojvodine za učešće na sajmovima u Evropi i Srbiji, koji će biti održani u periodu od septembra do decembra 2011. godine.

Vojvođanska privreda ima robu i uslugu koja je spremna da se takmiči na veoma zahtevnom evropskom tržištu, pa je iz tog razloga važno podržati vojvođanske firme da lakše i jednostavnije dolaze do mogućnosti da se plasiraju na sajmovima Evrope.

Pokrajinski sekretarijat za privredu je, sa danas potpisanim ugovorima, zaokružio ciklus od pet raspisanih konkursa tokom ove godine za nastup na domaćim i stranim sajmovima. Raspodeljeno je oko 27 miliona dinara i podržane su 172 firme.

Za nastup na evropskim sajmovima u periodu septembar-decembar 2011. godine, podneto je 30 zahteva, od kojih će 23 biti subvencionisana, a iznos odobrenih sredstava je 5,85 miliona dinara. U okviru ukupnog iznosa odobrenih subvencija, 4,30 miliona dinara raspoređeno je kompanijama, dok se 1,55 miliona dinara usmerava turističkim organizacijama i udruženjima. U toku ove godine raspisana su dva konkursa za subvencionisanje pojedinačnih nastupa u Evropi, na osnovu kojih su ukupno 62 izlagača, sa 11,85 miliona dinara.

Za nastupe na sajmovima u Srbiji, podneto je 39 zahteva, a biće subvencionirano 30 u vrednosti od pet miliona dinara. U toku ove godine raspisana su tri konkursa za subvencionisanje pojedinačnih sajamskih nastupa u zemlji, na osnovu kojih je podržano 110 subjekata sa 15 miliona dinara.

Kada je reč o sajamskim manifestacijama, najpre se misli na domaće sajmove u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, kao i o regionalnim sajmovima. Inostrani sajmovi na kojima će naše kompanije nastupati od septembra do decembra ove godine su veoma zahtevni međunarodni sajmovi u Londonu, Budimpešti, Tirani, Kelnu, Sarajevu, Banjaluci i Zagrebu. Prednost se daje onim sajmovima koje preferiraju sami izlagači koji konkurišu na ovim konkursima. Dosadašnje iskustvo pokazalo je da je ovakav vid podrške veoma dobar, o čemu svedoči veliki broj zainteresovanih za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za privredu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik