Afrička svinjska kuga nagriza poslovanje Celjskih mesnina

Bez autora
Oct 13 2019

Celjske mesnine povećale su prošle godine neto dobit za preko 50 posto i zabilježile jednu od boljih godina u svojoj povijesti. Ove godine, slika je afričke svinjske groznice, zbog koje su cijene svinjetine narasle, potpuno drugačija. Ova će godina biti jedna od onih za koje je najbolje da je što prije zaboravimo, rekao je direktor tvrtke Izidor Krivec. Zbog ove bolesti svinjetina kao osnovna sirovina celskih mesnih proizvoda na svjetskim tržištima porasla je i do 100 posto. Na prihode tvrtke neće utjecati, ali će nagristi ovogodišnju predviđenu dobit za tvrtku. Kako je objasnio, tvrtka ne može pratiti takva poskupljenja. Ako bi ih uključila u cijene, došlo bi do velikog pada prodaje.

Afrička svinjska kuga nagriza poslovanje Celjskih mesninaCeljske mesnine povećale su prošle godine neto dobit za preko 50 posto i zabilježile jednu od boljih godina u svojoj povijesti. Ove godine, slika je afričke svinjske groznice, zbog koje su cijene svinjetine narasle, potpuno drugačija.

"Ova će godina biti jedna od onih za koje je najbolje da je što prije zaboravimo", rekao je direktor tvrtke Izidor Krivec.

Zbog ove bolesti svinjetina kao osnovna sirovina celskih mesnih proizvoda na svjetskim tržištima porasla je i do 100 posto. Na prihode tvrtke neće utjecati, ali će nagristi ovogodišnju predviđenu dobit za tvrtku, rekao je za STA.

Kako je objasnio, tvrtka ne može pratiti takva poskupljenja. Ako bi ih uključila u cijene, došlo bi do velikog pada prodaje. Kao rezultat toga, maloprodajne cijene dosad su porasle samo za oko 10 posto, dodao je.

Celjske mesnine lani su ostvarile 2,8 milijuna eura neto dobiti, što je oko 55 posto više u odnosu na godinu ranije. Neto prodaja porasla je za tri posto, na preko 85 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik