BiH je dio novoga tržišta kompanije "Nestle"

Bez autora
Jan 12 2022

"Nestle", jedan od najvećih svjetskih proizvođača hrane i pića, je 1. januara 2022. najavio uspostavljanje tržišta Južne i Istočne Evrope (SEEM), te imenovao Alesandra Zanelija (Alessandro Zanelli) za poziciju direktora tržišta.

Novo tržište sada čine Rumunija, Bugarska, zemlje Adriatic regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora), Ukrajina i Moldavija.

Ova odluka je dio transformacijskog putovanja kompanije "Nestle", koje sa sobom nosi nove prilike za povećanje obima poslovanja, te rast profitabilnosti u svim kategorijama, uz istovremeni rast i razvoj ljudskih potencijala, u pet lokalnih čvorišta: Bukurešt, Sofija, Zagreb, Beograd i Kijev, piše portal Profitiraj.ba.

Novo tržište će pokrivati oko 8.000 ljudi i pet fabrika.

- Transformisat ćemo strukturu tržišta tako da odgovara formatu koji nam omogućava da ostvarimo ambiciozne rezultate, te pobjedu u svim kategorijama i geografskim regijama koje naše tržište pokriva - izjavio je Zaneli.

Alesandro Zaneli, koji je trenutno na poziciji voditelja tržišta kompanije Nestle za Ukrajinu i Moldaviju, postat će voditelj novoosnovanog Nestle tržišta za Južnu i Istočnu Evropu, uz direktno vođenje tržišta Ukrajine i Moldavije, sa centralom u Kijevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik