Carlsberg Croatia preradio voćno vino u dezinficijens

Bez autora
May 06 2020

Umjesto u svoj brend cidera, tvrtka Carlsberg Croatia ovih je dana 4000 litara voćnog vina preradio u dezinficijens za ruke kojega je darovala svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima, a dio i lokalnoj zajednici, odnosno Gradu Koprivnici, koji je dezinficijens usmjerio tamo gdje je najpotrebniji.

Teška vremena zahtijevaju kreativna rješenja. Budući da na početku pandemije nismo mogli doći do dovoljnih količina dezinficijensa koji nam je bio potreban za pojačanu higijenu na radnom mjestu, priručno smo ga zamiješali u našem laboratoriju. No kako nemamo takvog alkohola koji je potreban za proizvodnju, niti opremu da sami proizvedemo veću količinu, pronašli smo partnere i u suradnji s njima proizveli vlastiti dezinficijens – objašnjava Tatjana Petričušić, menadžerica komunikacija i evenata.

Dodaje kako su 4000 litara voćnog vina kroz dva procesa destilacije preradili u 70-postotni alkohol, a zatim proizveli dezinficijens koji su pakirali u 1200 polulitrenih bočica.

Iz kompanije ističu kako to ne znači da kompanija planira pokrenuti novi biznis jer nije isplativo da se dezinficijens proizvodi od voćnog vina. Ono će i dalje će biti korišteno za primarnu proizvodnju cidera Somersby koji se iz koprivničkog pogona izvozi u 20-ak zemalja od Singapura do SAD-a.

Zaklade, u čijem je većinskom vlasništvu Carlsberg Grupacija, donirale su ukupno 95 milijuna danskih kruna (oko 97 milijuna kuna) u borbi protiv COVID-19 virusa.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik