Da li ćemo i kese jesti? Nemački trgovci ih prave od povrća, voća i šećera

Bez autora
Mar 05 2020

Nemački trgovački lanci Edeka i Reve nedavno su započeli testiranja jestivih kesa, kako bi smanjili količinu plastike u svojim marketima.

Ova dva trgovačka lanca su do novog rešenja stigla odvojeno, u saradnji sa međunarodnim kompanijama koje bave pravljenjem ove vrste kesa. Naime, svi proizvodi se nalaze u specijalnim paketima koji se transportuju u tankim, zaštitnim i čak jestivim kesama, prenosi "In Store Trade Magazin".

Edekine zaštitne kese napravila je američka kompanija Apeel Sciences, a oni koji su probali jestive oblike kesa za pakovanje ističu da su iste ukusne, kao i da su napravljene od voća i povrća, semenki i prirodnih ljuski.

Ove kese ne dopušta gubljenje vode, truljenje i omogućava da hrana ostane sveža. Najnovije kese nalaze se u odabranim trgovinama, a prvo su testirane na avokadu.

Trgovac Reve takođe je započeo sa testiranjem ovakvih kesa, koje su napravljene od prirodnog šećera, kaše i raznih biljnih ulja, a sve kese radi britanska kompanija AgriCoat NatureSeal. Avokado u takvim kesama već se nalazi na tržištu i može se kupiti u 860 prodavnica trgovačkih lanaca Reve i Peni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik