"Dobro" iz Crne Gore za još 12 preduzeća

Bez autora
Dec 03 2017

Još 12 preduzeća od Savjeta za dodjelu žiga vizuelnog označavanja crnogorskih proizvoda Dobro iz Crne Gore dobilo je pravo korišćenja tog znaka. Pravo na korišćenje tog žiga dobila su preduzeća Amplitudo Podgorica za softverski proizvod „eTender“, MDS Company iz Bara za maslinova ulja: ekstra djevičansko, djevičansko, te sa dodacima ruzmarina i kantariona, fabrici vode „Eko-Per“ iz Šavnika za durmitorsku izvorsku vodu „Diva“. Znak je dodijeljen i novim proizvodima 13. jul – Plantaže i to vrhunskom crvenom vinu „Vladika“ i poluslatkom „Medun“, vrhunskim bijelim vinima „Luča“, „Pro Anima Chardonnay-Sauvignon“ i „Pro Anima Pinot Blanc“, „Malvasiji“, te Rakiji od breskve. Produženo je pravo korišćenja znaka Dobro iz Crne Gore proizvođaču „Šimšić Montmilk“ d.o.o. Danilovgrad – Mljekara Lazine, za jogurte „Pitko“, „Lazine“ i ekstra dijetalni, te pasterizovano mlijeko i kisjelu pavlaku, saopšteno je iz PKCG.

"Dobro" iz Crne Gore za još 12 preduzećaJoš 12 preduzeća od Savjeta za dodjelu žiga vizuelnog označavanja crnogorskih proizvoda Dobro iz Crne Gore dobilo je pravo korišćenja tog znaka.

Pravo na korišćenje tog žiga dobila su preduzeća Amplitudo Podgorica za softverski proizvod „eTender“, MDS Company iz Bara za maslinova ulja: ekstra djevičansko, djevičansko, te sa dodacima ruzmarina i kantariona, fabrici vode „Eko-Per“ iz Šavnika za durmitorsku izvorsku vodu „Diva“.

Znak je dodijeljen i novim proizvodima 13. jul – Plantaže i to vrhunskom crvenom vinu „Vladika“ i poluslatkom „Medun“, vrhunskim bijelim vinima „Luča“, „Pro Anima Chardonnay-Sauvignon“ i „Pro Anima Pinot Blanc“, „Malvasiji“, te Rakiji od breskve.

“Produženo je pravo korišćenja znaka Dobro iz Crne Gore proizvođaču „Šimšić Montmilk“ d.o.o. Danilovgrad – Mljekara Lazine, za jogurte „Pitko“, „Lazine“ i ekstra dijetalni, te pasterizovano mlijeko i kisjelu pavlaku”, saopšteno je iz PKCG.

Podsjetimo, Privredna komora Crne Gore od 2009. godine realizuje projekat „Dobro iz Crne Gore“ čija je suština potpunija valorizacija ukupnih privrednih resursa naše zemlje.

Nakon osam godina brižljivog sprovođenja ovog projekta raste spremnost potrošača da kupuju domaće, a u pojedinim sektorima proizvođači su mnogo postigli kada je u pitanju pozicioniranje na tržištu.

Pravo korišćenja nacionalnog žiga „Dobro iz Crne Gore” do sada je steklo 21 crnogorska kompanija za 95 proizvoda, a njihov kvalitet sve više prepoznaje i inotržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik