Dukat otkupljuje mlijeko malih mljekara

Bez autora
Apr 06 2020

Dukat otkupljuje mlijeko malih mljekara koje uslijed epidemije COVID-19 nemaju mogućnost prodaje svojih proizvoda na tržnicama diljem zemlje, priopćili su iz kompanije.

Naime, kako su mjere prevencije širenja koronavirusa dovele do privremenog zatvaranja tržnica diljem zemlje, manje mljekare i njihovi farmeri danas nemaju mogućnost plasiranja svojih proizvoda na tržište.

Kako bi očuvao proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj Dukat je, kako tvrde, pokrenuo solidaran otkup mlijeka od manjih mljekara i njihovih farmera, u skladu sa svojim prerađivačkim kapacitetima, kako bi zajednički premostili ovo teško krizno razdoblje.

- Proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj zadnjih deset godina neprekidno pada, kao i broj proizvođača mlijeka. Kako Hrvatska vlastitom proizvodnjom sirovog mlijeka za daljnju preradu zadovoljava manje od 50 posto svojih potreba, nužno je otkupiti i plasirati na tržište svaku litru mlijeka koja se proizvede u Hrvatskoj. Vjerujemo kako će Hrvatska zahvaljujući ovoj krizi osvijestiti problem vlastite nedostatnosti poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane te da će buduće mjere Vlade RH, i izvan ovih kriznih vremena, biti usmjerene na revitalizaciju mljekarskog i uopće poljoprivredno-prehrambenog sektora RH - poručili su iz Dukata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik