Fabrika kvasca u Senti učetvorostručuje proizvodnju

Bez autora
Mar 23 2020

Kompanija Biospringer RS u Senti danas počinje proizvodnju kvasca punim kapacitetom, pa će produkcija u malim pakovanjima biti uvećana čak 450 odsto, a u pakovanjima od 500 grama za pekare - za 100 odsto.

Zahvaljujući angažovanju Privredne komore Srbije, olakšani su transport i distribucija sirovine za ovog proizvođača. PKS će biti na raspolaganju za podršku i u nabavci sirovine, za pribavljanje dozvola i registraciju novih proizvoda.

"Plan je da dostignemo mesečnu proizvodnju od 900 tona kvasca, četiri puta više u odnosu na dosadašnju", izjavio je Laslo Đetvai, operacioni menadžer u kompaniji.

Da bi odgovorili na zahteve tržišta i obezbedili kontinuiranu isporuku, u ovoj kompaniji menjaju i asortiman da bi omogućili povećanu proizvodnju kvasca za domaćinstva i pekare.

"Imamo i pogon i radnike za ovoliku proizvodnju, a na podršku države računamo u nabavci sirovine, melase iz šećerne repe, kako bismo odgovorili na zahteve povećane tražnje", rekao je Đetvai.

Iz Biospringera apeluju na potrošače da ne stvaraju veštačku potražnju i ne gomilaju zalihe jer kvasca ima dovoljno, a fabrika može da podmiri i ove trenutno povećane potrebe industrije i domaćinstava.

Potražnja za industrijskim i malim kvascem porasla je značajno. Distribuciju kvasca koji proizvede Biospringer RS rade francuski Lesafr i PIP Novi Sad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik