Jedna ponuda za imovinu Bjelasice Rade

Bez autora
Oct 31 2017

Na oglas za prodaju imovine bjelopoljske Bjelasice Rade u stečaju ponudu je dostavio Elmir Bektašević iz Bijelog Polja, saopšteno je iz Privrednog suda. U ponudi za kupovinu cjelokupne imovine po početnoj cijeni od 2,55 miliona eura je navedeno da je uslovljena dobijanjem koncesije za izvorišne vode, da ponuđač nema novca, ali da namjerava da traži kredit od institucija države. Ponuđač, kako se dodaje, nije dostavio dokaz o uplati depozita od pet odsto tražene cijene. Stečajni upravnik će se o ponudi izjasniti u roku od osam dana. Oglasom se prodaje objekat fabrike za flaširanje vode površine tri hiljade kvadrata za 1,1 milion, mašine, oprema i vozila za 857 hiljada i cjevovod od Lješnica dužine sedam kilometara za 84 hiljade eura.

Jedna ponuda za imovinu Bjelasice RadeNa oglas za prodaju imovine bjelopoljske Bjelasice Rade u stečaju ponudu je dostavio Elmir Bektašević iz Bijelog Polja, saopšteno je iz Privrednog suda.

U ponudi za kupovinu cjelokupne imovine po početnoj cijeni od 2,55 miliona eura je navedeno da je uslovljena dobijanjem koncesije za izvorišne vode, da ponuđač nema novca, ali da namjerava da traži kredit od institucija države.

Ponuđač, kako se dodaje, nije dostavio dokaz o uplati depozita od pet odsto tražene cijene, prenosi Pobjeda. Stečajni upravnik će se o ponudi izjasniti u roku od osam dana.

Oglasom se prodaje objekat fabrike za flaširanje vode površine tri hiljade kvadrata za 1,1 milion, mašine, oprema i vozila za 857 hiljada i cjevovod od Lješnica dužine sedam kilometara za 84 hiljade eura.

Zemljište u Lješnici površine dvije hiljade kvadrata prodaje se za 5,4 hiljade eura, zemljište u krugu fabrike za 246 hiljada, a u krugu stare pekare za 209 hiljada eura.

Stečaj je u Bjelasici Radi pokrenut u maju ove godine na zahtjev radnika, koji nijesu primali zarade. Stečajna uprava priznala je potraživanja od 1,7 miliona eura, a kao neosnovane odbila 1,8 miliona.

Najviše priznato pojedinačno potraživanje je Poreske uprave od milion eura, a toj instituciji pripada i 1,8 miliona eura nepriznatog potraživanja.

Stečajna uprava nije priznala ni 690 hiljada eura potraživanja kompanijskog sindikata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik