Ljubljanske mlekarne plasirale sladoled na kinesko tržište

Bez autora
Apr 14 2020

Ljubljanske mljekarne su u Kinu dopremile prve dvije posude sladoleda Planica, a ove će godine prodati ukupno 43 tone sladoleda.

"U vrijeme kad globalna pandemija novog koronavirusa uzrokuje osakaćenost svjetske ekonomije i neizvjesnost u izvozu, još smo zadovoljniji uspješnim poslovima poput ovog", kaže Tomaž Žnidarič, direktor ljubljanske mljekare.

Blizu 35.000 sladoleda Planice tropic i sladoled Planica čokolade pakirano u litrama dostavlja se u Kinu prvom pošiljkom, a do odredišta će im trebati pet tjedana.

Prema Žnidariču, prodaja njihovog trajnog mlijeka u Kini je dobra.

"Potrošači koji posežu za našim proizvodima, slovenskim zelenim okolišem i opskrbnim lancem mlijeka i mliječnih proizvoda koji započinju na maloj slovenskoj farmi s pravom su povezani s visokom kvalitetom", objašnjava. Stoga očekuju da će dodavanje sladoleda Planica biti pozitivno prihvaćeno. Ove godine u Kinu planiramo otpremiti ukupno 43 tone sladoleda.

Ovim poslom Ljubljanske mlekarne jačaju svoju prisutnost na kineskom tržištu za koje se pretpostavlja da ima veliki broj dobavljača mlijeka i mliječnih proizvoda iz Europe, Novog Zelanda i Australije. Otvorio je svoja vrata na ovom tržištu prije četiri godine kada je stigao prvi spremnik trajnog mlijeka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik