Meso skuplje do pet odsto?

Bez autora
Jun 24 2012

Najavljena poskupljenja prerađevina od mesa pojednih proizvođača za 10 do 20 odsto od 1. jula u Srbiji, najvećem izvozniku na crnogorsko tržište, odraziće se na cijene u našim marketima, a sljedeće sedmice može doći i do poskupljenja svježeg mesa. U Merkatoru kažu da za sada poskupljenja neće biti. Realno je očekivati da će doći do povećanja cijena i vjerovatno već sljedeće sedmice može se očekivati neki rast, iako za sada nema konkretnih informacija niti najava od dobavljača, ali očekuje se, s obzirom na dosadašnje iskustvo koje je pokazalo da se svako poskupljenje u zemljama okruženja reflektovalo na povećanje cijena prizvoda na crnogorskom tržištu. Za sada nema informacija u kom procentu će pojedini proizvodi poskupiti. U Merkatoru kažu da se poskupljenje pojedinih proizvoda u Srbiji neće odraziti na cijene u marketima. Kompanija Merkator nije dobila najave o povećanju cijena proizvoda koji se uvoze iz Srbije, a u protekle dvije sedmice nije bilo promjena cijena.

Meso skuplje do pet odsto?Najavljena poskupljenja prerađevina od mesa pojednih proizvođača za 10 do 20 odsto od 1. jula u Srbiji, najvećem izvozniku na crnogorsko tržište, odraziće se na cijene u našim marketima, a sljedeće sedmice može doći i do poskupljenja svježeg mesa, kazali su "Danu" iz kompanija Voli i Goranović. U Merkatoru kažu da za sada poskupljenja neće biti.

- Realno je očekivati da će doći do povećanja cijena i vjerovatno već sljedeće sedmice možemo očekivati neki rast, iako za sada nemamo konkretnih informacija niti najava od dobavljača, ali očekujemo, s obzirom na dosadašnje iskustvo koje je pokazalo da se svako poskupljenje u zemljama okruženja reflektovalo na povećanje cijena prizvoda na crnogorskom tržištu", kazala je PR Volija Olivera Šuškavčević.

Ona je naglasila da za sada nema informacija u kom procentu će pojedini proizvodi poskupiti.

U Merkatoru kažu da se poskupljenje pojedinih proizvoda u Srbiji neće odraziti na cijene u marketima.

"Kompanija Merkator nije dobila najave o povećanju cijena proizvoda koji se uvoze iz Srbije, a u protekle dvije sedmice nije bilo promjena cijena", saopšteno je iz kompanije.

"Postoji mogućnost da svježe meso blago poskupi za dva do pet odsto, ali neće biti promjena cijena kada su u pitanju prerađevine mesa, makar kada su u pitanju proizvodi naše kompanije", rekao je "Danu" vlasnik kompanije Goranović Đorđije Goranović.

Do mogućeg poskupljenja moglo bi doći zbog, kako je pojasnio, povećanje cijena na nabavnom tržištu Srbije i zemalja okruženja.

Na poskupljenje svježeg mesa u Srbiji uticala je nestašica tovljenika i povećane cijene mesa žive vage, a pored mesa u protekle dvije sedmice poskupilo je jestivo suncokretovo ulje, sokovi i bezalkoholna pića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik