Mlinotest: Rast prihoda, dobiti i izvoza u 2018.

Bez autora
May 05 2019

Mlinotest je prošle godine ostvario prihod od 55,9 milijuna eura, što je za devet posto više nego 2017. Dobit je povećana za 18 odsto, na 2 milijuna eura. Iznad svega, zadovoljni su rastom izvoza, koji je iznosio 22 odsto. Dobri rezultati postignuti su u Njemačkoj i Latinskoj Americi, gdje planiraju nove poslove. Matično društvo Mlinotest ostvarilo je oko 20 odsto ukupne prodaje na inozemnim tržištima, dok je udio cijele grupe još uvijek nešto veći. Najveća izvozna tržišta su Italija, Hrvatska, Kolumbija, Panama, Poljska, Austrija, Njemačka i Francuska.

Mlinotest: Rast prihoda, dobiti i izvoza u 2018.Mlinotest je prošle godine ostvario prihod od 55,9 milijuna eura, što je za devet posto više nego 2017. Dobit je povećana za 18%, na 2 milijuna eura.

Iznad svega, zadovoljni su rastom izvoza, koji je iznosio 22%. Dobri rezultati postignuti su u Njemačkoj i Latinskoj Americi, gdje planiraju nove poslove.

Matično društvo Mlinotest ostvarilo je oko 20% ukupne prodaje na inozemnim tržištima, dok je udio cijele grupe još uvijek nešto veći. Najveća izvozna tržišta su Italija, Hrvatska, Kolumbija, Panama, Poljska, Austrija, Njemačka i Francuska.

Najviše  izvoze suhe tjestenine, a druga polovica su polutrajni proizvodi kao što su smrznuti kruh i smrznuta peciva, te zamrznute i svježa slastice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik