Montmilk ponudio 250 hiljada za Zoru

Bez autora
Jul 17 2012

Danilovgradska kompanija Šimšić Montmilk ponudila je za akcije beranske mljekare Zora 250 hiljada eura i isti iznos investicija za pet godina. Jedini ponuđač na tenderu, za akcije Zore ponudio je 250 hiljada eura pod uslovom da prodavac, odnosno Vlada, preuzme sve evidentirane i neevidentirane obaveze iz perioda prije zaključenja ugovora kupoprodaji. Ponuđač se obavezao da će preuzeti 15 od ukupnog broja zaposlenih, u roku od jedne godine od potpisivanja ugovora o prodaji akcija, uz zaključenje ugovora o radu sa svakim zaposlenim na godinu i neće smanjivati zarade za isti period. Ponuđač se obavezao i da će povećati broj radnika saglasno povećanju obima proizvodnje. Na osnovu uvida u formalnu ispravnost ponude, konstatovano je da ponuđač kroz prijavljivanje za kupovinu akcija mljekare Zora i investicioni plan, želi da proširi postojeći asortiman, proizvodnjom različitih vrsta sireva - bijeli kriška sir, feta, sitni sir, zatim kajmaka, kisjele pavlake, paprike u pavlaci, maslaca i kisjele surutke.

Montmilk ponudio 250 hiljada za ZoruDanilovgradska kompanija Šimšić Montmilk ponudila je za akcije beranske mljekare Zora 250 hiljada eura i isti iznos investicija za pet godina, prenosi Mina biznis.

Iz Tenderske komisije je saopšteno da je jedini ponuđač na tenderu, za akcije Zore ponudio 250 hiljada eura pod uslovom da prodavac, odnosno Vlada, preuzme sve evidentirane i neevidentirane obaveze iz perioda prije zaključenja ugovora kupoprodaji.

"Ponuđač se obavezao da će preuzeti 15 od ukupnog broja zaposlenih, u roku od jedne godine od potpisivanja ugovora o prodaji akcija, uz zaključenje ugovora o radu sa svakim zaposlenim na godinu i neće smanjivati zarade za isti period", naveli su iz Tenderske komisije.

Ponuđač se obavezao i da će povećati broj radnika saglasno povećanju obima proizvodnje.

"Na osnovu uvida u formalnu ispravnost ponude, konstatovano je da ponuđač kroz prijavljivanje za kupovinu akcija mljekare Zora i investicioni plan, želi da proširi postojeći asortiman, proizvodnjom različitih vrsta sireva - bijeli kriška sir, feta, sitni sir, zatim kajmaka, kisjele pavlake, paprike u pavlaci, maslaca i kisjele surutke", kazali su iz Tenderske komisije.

Nakon zaključenja javnog otvaranja ponude, Tenderska komisija će ocijeniti ponudu 15 dana od otvaranja i predložiti Savjetu ta privatizaciju i kapitalne projekte donošenje odgovarajuće odluke.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je 11. juna tender za prodaju 99,56 odsto ukupnog kapitala mljekare Zora.

Na prodaju je bilo ponuđeno 582,56 hiljada akcija beranske kompanije, čiji je vlasnik Vlada.

Vlasnici preostalih 0,43 odsto akcija Zore su osam udruženja poljoprivrednika sa područja sjeveroistoka Crne Gore, koji su zainteresovani za njihovu prodaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik