Nectar uvodi ambalažu biljnog porekla, ulaže sedam miliona evra

Bez autora
Feb 27 2020

Nectar grupa najavila je ulaganja od 7 miliona evra u proizvodnju ‘zelene’ energije i uvođenje nove ambalaže biljnog porekla u svom strateškom opredeljenju da održivo posluje.

Nectar je najavio prelazak na pakovanje biljnog porekla sa svojim dugogodišnjim partnerom, globalnim liderom u segmentu kartonske ambalaže, kompanijom Tetra Pak, kaže se u saopštenju Nectar grupe i naglašava da je to presedan u regionu.

- U pitanju su pakovanja koja su 84% biljnog porekla na bazi šećerne trske, sa 18% smanjenom emisijom ugljen dioksida (CO2) u odnosu na standardna pakovanja - izjavila je Dušica Bojić, marketing menadžer kompanije Tetra Pak za ugoistočnu Evropu.

Najavljena su i dalja unapređenja energetske efikasnosti i ulaganje više od 7 miliona evra u održive izvore energije, u kojima se koristi organski otpad iz prerade voća i druge organske materije za proizvodnju ‘zelene energije’ (biogasno postrojenje u Bačkoj Palanci, kotao na bio masu u Vladičinom Hanu) sa ciljem 20% smanjenja emisije štetnih gasova do 2030. godine.

- Kroz partnerstvo sa lokalnim samoupravama radićemo na unapređenju modela prikupljanja reciklažnog otpada na poboljšanju efikasnosti korišćenja voda za minimum 15% do 2027. godine i uvođenja sistema za prečišćavanje otpadnih voda - istakao je Mihailo Janković, generalni direktor Nectar grupe na predstavljanju izveštaja o održivom poslovanjute kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik