Pivara Trebjesa smanjila potrošnju vode, energije i emisije C02

Bez autora
Oct 13 2020

Pivara Trebjesa smanjila je u prethodnom periodu ukupnu potrošnju vode, energije i emisiju ugljen dioksida (CO2).

Na taj su način, kako je saopšteno iz kompanije, pokazali posvećenost čuvanju resursa i održivom poslovanju.  

U prošloj godini Pivara je upotrijebila 12 odsto manje vode po litru proizvedenog piva u poređenju sa 2015. godinom, balans potrošnje i proizvodnje tečnog ugljen dioksida poboljšan je za oko osam odsto, a emisija CO2 gasova smanjena je 14.9 odsto ili 593 tone.

"Primjenom novih tehnologija i opreme napravili smo značajno smanjenje emisije CO2 i uštede u potrošnji vode i energije. Posvećeno radimo da u narednom periodu ostvarimo nove uštede i koristimo vodu i energiju na način koji ostavlja najmanji negativan uticaj na okolinu. To je dobro i za naše poslovanje i za zajednicu u kojoj poslujemo“, saopštila je Jelena Damjanović Vidaković, menadžer korporativnih poslova u Pivari Trebjesa.

Uz smanjenje emisije CO2 i navedene uštede u potrošnji vode, koja je ključni resurs za Pivaru Trebjesa, kompanija je u prethodnom periodu izgradila i sopstveno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Na taj način zaokružen je cijeli proces - od brige o resursima, do brige o kvalitetu vode koje završava u zemljištu i rijekama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik