Planovi MHP-a u Perutnini Ptuj ne ovise o kreditu EBRD-a

Bez autora
Jun 13 2019

Planovi ukrajinskog MHP-a za Perutninu Ptuj nisu ovisni o kreditu Evropske obnove i razvoj, kazali su iz Perutnine Ptuj nakon što se u pojedinim slovenskim medijima pojavila vijest da je banka odbila zahtjev za 100 miliona kredita ukrajinskom proizvođaču pilećeg mesa. Iz Perutnine Ptuj su kazali da objavljene informacije nisu tačne. Planovi MHP-a za Perutninu Ptuj nisu ovisni o kreditu EBRD-a, jer su oni dio planova MHP-a za kapitalne izdatke, a MHP se već obavezao da će u narednih pet godina uložiti 200 miliona eura, čime će povećati proizvodnju i optimizovati procedure da bude ekološki prihvatljivije, naveli su iz MHP grupe te dodali da suj već završili preuzimanje Perutnine Ptuj i trenutno provode sveobuhvatan pregled proizvodne baze s ciljem izrade cjelovitog plana transformacije.

Planovi MHP-a u Perutnini Ptuj ne ovise o kreditu EBRD-aPlanovi ukrajinskog MHP-a za Perutninu Ptuj nisu ovisni o kreditu Evropske obnove i razvoj, kazali su iz Perutnine Ptuj nakon što se u pojedinim slovenskim medijima pojavila vijest da je banka odbila zahtjev za 100 miliona kredita ukrajinskom proizvođaču pilećeg mesa.

Iz Perutnine Ptuj su kazali da objavljene informacije nisu tačne.

- Planovi MHP-a za Perutninu Ptuj nisu ovisni o kreditu EBRD-a, jer su oni dio planova MHP-a za kapitalne izdatke, a MHP se već obavezao da će u narednih pet godina uložiti 200 miliona eura, čime će povećati proizvodnju i optimizovati procedure da bude ekološki prihvatljivije, naveli su iz MHP grupe te dodali da suj već završili preuzimanje Perutnine Ptuj i trenutno provode sveobuhvatan pregled proizvodne baze s ciljem izrade cjelovitog plana transformacije.

Prema slovenačkim medijima, EBRD je odlučivanje o kreditnom zahtjevu od 100 mil eura za MHP odgodio na sastanku Upravnog odbora koji je održan u maju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik