Plantažama značajne nagrade na Sajmu hortikulture u Novom Sadu

Bez autora
Oct 10 2017

Sa nedavno završenog međunarodnog Sajma hortikulture u Novom Sadu, na kojem su nastupili izlagači iz iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije, a predstavljeni su i proizvodi iz Amerike, Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Njemačke i Švedske, crnogorske Plantaže su se vratile sa obiljem priznanja i nagrada. Među osvojenim odličjima se izdvaja Diploma sa Velikim Šampionskim Peharom, za proizvodnju i kvalitet stonog grožđa, breskve, nektarine i loznog sadnog materiala. Zlatne medalje, Plantaže su osvojile za: Lozni kalem – Vranac, Loznu podlogu ,,Paulsen 1103P", Grožđe – Ribijer, Grožđe – Viktorija, Grožđe – Kardinal, Grožđe – Pleven, Grožđe - Muskat Italija, Sorta masline - Barska žutica, Sorta masline – Lećino, Breskva - Rome Star, Breskva - Marija Marta, Breskva - Royal Gloria, Nektarina – Venus. Srebrnu medalju Plantaže su osvojile za Nektarinu - Marija Aurelija.

Plantažama značajne nagrade na Sajmu hortikulture u Novom SaduSa nedavno završenog međunarodnog Sajma hortikulture u Novom Sadu, na kojem su nastupili izlagači iz iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije, a predstavljeni su i proizvodi iz Amerike, Finske, Francuske, Italije, Litvanije, Njemačke i Švedske, crnogorske Plantaže su se vratile sa obiljem priznanja i nagrada.

Među osvojenim odličjima se izdvaja Diploma sa Velikim Šampionskim Peharom, za proizvodnju i kvalitet stonog grožđa, breskve, nektarine i loznog sadnog materiala. Zlatne medalje, Plantaže su osvojile za: Lozni kalem – Vranac, Loznu podlogu ,,Paulsen 1103P", Grožđe – Ribijer, Grožđe – Viktorija, Grožđe – Kardinal, Grožđe – Pleven, Grožđe - Muskat Italija, Sorta masline - Barska žutica, Sorta masline – Lećino, Breskva - Rome Star, Breskva - Marija Marta, Breskva - Royal Gloria, Nektarina – Venus. Srebrnu medalju Plantaže su osvojile za Nektarinu - Marija Aurelija.

“Ova smotra je od velikog značaja zbog prilike da se odmjerimo na međunarodnom nivou sa ozbiljnim proizvođačima i da znamo svoje mjesto na međunarodnoj mapi hortikulture.” - zaključio je ovim povodom Dušan Kankaraš, direktor vinogradarsko voćarske proizvodnje Plantaža.  

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik