Plantaže prodale dio imovine

Bez autora
Feb 05 2018

Državna kompanija za proizvodnju vina Plantaže prodala je placeve ukupne površine 11,1 hiljadu kvadrata u Donjim Kokotima građevinskom preduzeću "Čelebić" za 327,51 hiljadu eura, saznaju se u toj kompaniji. Uslov kupca da se zaključi kupoprodaja bio je da se zemljište plati u 12 jednakih mjesečnih rata, ali je Odbor direktora Plantaža usvojio samo djelimično uslov kupca i odobrio da se zemljište plati kroz tri rate, do 31. decembra. Protiv odluke o prodaji tog zemljišta u Donjim Kokotima u Glavnom gradu bio je član borda Plantaža Radule Raonić, koji je jedan od direktora u Societe General Montenegro banci. Javni poziv za prodaju tog dijela imovine Plantaža raspisan je još 5. septembra prošle godine.

Plantaže prodale dio imovineDržavna kompanija za proizvodnju vina Plantaže prodala je placeve ukupne površine 11,1 hiljadu kvadrata u Donjim Kokotima građevinskom preduzeću "Čelebić" za 327,51 hiljadu eura, saznaju nezvanično Vijesti u toj kompaniji.

Uslov kupca da se zaključi kupoprodaja bio je da se zemljište plati u 12 jednakih mjesečnih rata, ali je Odbor direktora Plantaža, prema informacijama Vijesti, usvojio samo djelimično uslov kupca i odobrio da se zemljište plati kroz tri rate, do 31. decembra.

Protiv odluke o prodaji tog zemljišta u Donjim Kokotima u Glavnom gradu bio je član borda Plantaža Radule Raonić, koji je jedan od direktora u Societe General Montenegro banci.

Javni poziv za prodaju tog dijela imovine Plantaža raspisan je još 5. septembra prošle godine.

Krajem oktobra Plantaže su se, prema informacijama Vijesti, zadužile kod Investiciono-razvojnog fonda (IRF), na period od sedam godina, 3,5 miliona eura u cilju finansiranja izgradnje hladnjače, kupovine kotla na bio-masu.

U martu prošle godine zadužili su, na isti period, kod Societe General banke u iznosu od 2,5 miliona eura za kupovinu nove linije za flaširanje.

Kod te banke, da bi se refinansirale ranije kreditne obaveze, zaključena su u prošloj godini dva nova ugovora o kreditu u iznosima od 2,5 miliona i 500 hiljada eura.

Tokom prošle godine Plataže su se zadužile u ukupnom iznosu od 11,77 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik