Plantaže ubrale 14,4 miliona kilograma vinskog grožđa

Bez autora
Oct 19 2020

Crnogorska kompanija Plantaže za nešto više od dva mjeseca berbe ubrala je 14,4 milijuna kilograma vinskog grožđa, rekao je Pobjedi Dušan Kankaraš, direktor vinogradarsko-voćarske proizvodnje.

“Berba je po mnogo čemu bila drukčija od ostalih zbog pandemije Covida-19, nedostatka radne snage i nepovoljnih meteoroloških uvjeta. Zbog toga uspjehom smatramo to da smo očuvali zdravstveno stanje vinograda, osigurali kontinuitet proizvodnje i u podrume smjestili 14,4 milijuna kilograma vinskog grožđa”, objasnio je Kankaraš.

Prema njegovim riječima, berba vinskog grožđa počela je 7. kolovoza branjem sorte chardonnay za proizvodnju pjenušavih vina, a vranca 26. kolovoza.

“U odnosu na prethodnu godinu ostvaren je sličan prinos vinskih sorti, dok je prinos stolne sorte bolji”, izjavio je Kankaraš, dodajući da su lani ubrali 14,9 milijuna kilograma vinskog i 861.600 kilograma stolnog grožđa, a ove godine 14,4 milijuna kilograma vinskog i 1,6 milijuna kilograma stolnog grožđa.

Ove godine u berbi, koja nije zakasnila, sudjelovalo je 500 radnika, od čega 300 iz Srbije i Sjeverne Makedonije, a 200 iz Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik