Požeška tvornica Zvečevo gasi dio proizvodnje

Bez autora
Mar 10 2020

Požeška tvornica Zvečevo najavila je gašenje dijela proizvodnje te otuštanje dijela radnika, međutim, iz Uprave nisu potvrdili o koliko se radnih mjesta radi.

Takvu odluku donijeli su zbog negativnih trendova na tržištu tijekom prošle godine, kao i projekcije za 2020. godinu, navode iz Zvečeva.

"Prisiljeni smo pokrenuti proces konsolidacije cjelokupnog poslovanja s fokusom na profitabilnost proizvodnog asortimana i stabilnost Društva. Uprava društva je donijela odluku o prestanku proizvodnje određenih proizvoda, reorganizaciji proizvodnih procesa na svim proizvodnim linijama, optimiziranja radnih procesa u neproizvodnim sektorima, a sve s ciljem kako bi održali i nastavili stabilno poslovanje, te kako bi dugoročno zadržali snažnu poziciju naših proizvoda i robnih marki na tržištu", stoji u nastavku priopćenja.

Kao jednu od mjera navode i otkaze radnicima.

"Prilikom odlučivanja o prijedlogu Odluke za otkaz Ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga imali smo u vidu godine života radnika, njegov radni staž, obveze uzdržavanja, te da nema mogućnosti zapošljavanja na drugim poslovima koji bi bili primjereni imenovanima, odnosno da ‘Zvečevo‘ prehrambena industrija d.d. Požega nema mogućnosti obrazovanja i osposobljavanja radnika za rad na nekim drugim poslovima", dodaju u priopćenju, koje prenosi Glas Slavonije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik