Proizvodnja šećera u Brčkom nije ugrožena

Bez autora
Mar 26 2020

Odlična međusobna saradnja i angažman Željeznica Republike Srpske i Željeznica Federacije BiH osigurala je nesmetan promet sirovine između Luke Ploče i Agroindustrijskog kompleksa Brčko, čime proizvodnja šećera u distriktu nije ugrožena, rekao je potpredsjednik Uprave Studen holdinga Ekrem Hanić.

Hanić je istakao da su se željeznice stavile na potpuno raspolaganje svojim partnerima, te su uspješno pokrile veliki izazov u kretanju robe koji je nastao prekidanjem ili otežavanjem mnogih lanaca snabdijevanja usljed virusa korona, saopšteno je iz Studen holdinga, prenosi Srna.

"Uprkos tome što naši vozači ne izlaze iz kamiona i tako dovoze hranu, sirovinu i druge neophodne materijale u BiH, transport drumskim saobraćajem je veoma otežan, a kolone na granicama su kilometarske. To dovodi do kašnjenja isporuka, a samim tim i do odstupanja u planovima proizvodnje i snabdijevanju tržišta", naveo je Hanić.

On je naglasio da je zato ovakav odgovor željeznica RS-a i FBiH donio veliko olakšanje u izvršavanju logističkih zadataka, te sigurnost u proizvodnji osnovnih namirnica kao što je šećer.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik