Raste promet Plantažinih vina u Kini

Bez autora
Sep 03 2019

Kinesko tržište posljednjih godina bilježi rast sa više od dva miliona eura prometa Plantažinih vina na godišnjem nivou, saopšteno je iz kompanije 13. jul - Plantaže. Iz te kompanije kazali su da su njihova glavna izvozna tržišta Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska, dok se vina Plantaža u većem obimu izvoze i u Njemačku, Poljsku, Švajcarsku i Austriju, kao i zemlje američkog kontinenta. U vinima Plantaža uživaju milioni potrošača širom svijeta i ona su prisutna na svim kontinentima, izuzev Afrike, i skoro da nema zemlje u koju ide samo jedan proizvod.

Raste promet Plantažinih vina u KiniKinesko tržište posljednjih godina bilježi rast sa više od dva miliona eura prometa Plantažinih vina na godišnjem nivou, saopšteno je iz kompanije 13. jul - Plantaže.

Iz te kompanije kazali su da su njihova glavna izvozna tržišta Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska, dok se vina Plantaža u većem obimu izvoze i u Njemačku, Poljsku, Švajcarsku i Austriju, kao i zemlje američkog kontinenta.

U vinima Plantaža uživaju milioni potrošača širom svijeta i ona su prisutna na svim kontinentima, izuzev Afrike, i skoro da nema zemlje u koju ide samo jedan proizvod.

“Od Dalekog istoka, preko srednje i centralne Evrope pa do dalekog zapada, Plantaže su jedna od malobrojnih kompanija u svijetu čija vina se mogu naći na skoro svim kontinentima”, rekli su iz kompanije Plantaže.

Iz te kompanije su dodali da su, osim zastupljenosti u velikim trgovinskim lancima širom svijeta, vina Plantaža redovna i na vinskim kartama nekih od najekskluzivnijih restorana na svijetu.

Predstavnici Plantaža naveli su da se najviše izvoze vina proizvedena od autohtone sorte Vranac i to proizvodi iz klasik i premium segmenta.

“Čak 60 odsto ukupne godišnje proizvodnje Plantaža realizuje se van Crne Gore. Ako se uzme u obzir turistička sezona i takozvani tihi izvoz, možemo reći da 80 odsto godišnje proizvodnje vina konzumiraju strani državljani”, kazali su iz te kompanije.

Plantaže su, kako su naveli, prošle godine izvezle 15 miliona EUR vina u više od 40 zemalja svijeta.

“Do ovog momenta izvoz se kreće u okviru plana za ovaj dio godine i na nivou je prošlogodišnjeg. Berba vinskih sorti grožđa u kompaniji 13. jul - Plantaže počela je 13. avgusta, tako da ćemo tek po završetku berbe moći da govorimo o proizvodnji vina u ovoj proizvodnjoj godini”, rekli su iz tog preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik