Slovenski regulator će kazniti Agrokor zbog preuzimanja Costelle

Bez autora
May 26 2019

Slovenski je zaštitnik konkurencije je odredio mjere o koncentraciji Agrokora i Costelle po službenoj dužnosti. Slijedi prekršajni postupak pa bi se Agrokor mogao suočiti s novčanom kaznom. Novčane kazne za nepriznavanje koncentracije ili njezino nepriznavanje koncentracije iznose do deset posto u koncentraciji poduzetnika koji sudjeluju, zajedno s drugim društvima grupe. Ardeya Global iz Dubaija uvrštena je kao vlasnik Costelle-a u poslovni registar i Ali Saeed Omar Alameri u registar stvarnih vlasnika. Ardeya Global preuzeo je Costello 2016, a godinu dana kasnije švicarska tvrtka Agrokor AG postala je vlasnik Alsafi Partners iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vlasnika Ardeye Global.

Slovenski regulator će kazniti Agrokor zbog preuzimanja CostelleSlovenski je zaštitnik konkurencije je odredio mjere o koncentraciji Agrokora i Costelle po službenoj dužnosti. Slijedi prekršajni postupak pa bi se Agrokor mogao suočiti s novčanom kaznom, piše ljubljanski Dnevnik.

Novčane kazne za nepriznavanje koncentracije ili njezino nepriznavanje koncentracije iznose do deset posto u koncentraciji poduzetnika koji sudjeluju, zajedno s drugim društvima grupe.

Ardeya Global iz Dubaija uvrštena je kao vlasnik Costelle-a u poslovni registar i Ali Saeed Omar Alameri u registar stvarnih vlasnika. Ardeya Global preuzeo je Costello 2016, a godinu dana kasnije švicarska tvrtka Agrokor AG postala je vlasnik Alsafi Partners iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vlasnika Ardeye Global.

Podsjetimo, usred najveće krize, samo mjesec dana prije nego što će prije dvije godine potpisati predaju Agrokora na upravljanje državi, Todorić sklonio preko Švicarske u Dubai pet milijuna eura.

U tom trenutku, u ožujku, vladala je opća panika u Hrvatskoj: Todorić je tražio pomoć države, nije imao za isplatu plaća radnicima, dobavljači su već krenuli s obustavom robe, a 60.000 radnika Agrokora u Hrvatskoj i regiji strepilo je hoće li završiti na ulici.

O spornoj transakciji oglasio se Ivica Todorić, koji je putem Twitera poručio da je riječ o 'najlegitimnijoj poslovnoj transakcija prema ugovoru za kupnju izvora i postrojenja za proizvodnju vode Costella u Sloveniji'.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik