Soko Štark pokreće Komove: Posao za 30 radnika do kraja godine

Bez autora
May 06 2010

Nakon pet godina zastoja proizvodna prostrojenja pogona Komovi, koji je poslovao u sastavu beogradskog “Soko Štarka", biće ponovo pokrenuti do kraja godine. Tu vijest su potvrdili predstavnici kompanije “Soko Štark" iz Beograda Duško Brković i Dragoslav Filipović, kao i predsjednik opštine Andrijevica Veselin Bakić, prilikom obilaska fabričkih prostorija pogona u Andrijevici. Taj je pogon počeo da radi 1975. godine i zapošljavao je više od 200 radnika. Uskoro će početi instaliranje tri linije, od kojih jedna za proizvodnju kafe, a druge dvije za konditorske i želirane proizvode. Najavljeno je da će za početak biti zaposleno tridesetak radnika, te da bi kasnije, korak po korak, broj zaposlenih bio periodično povećavan.

vSoko Štark pokreće Komove: Posao za 30 radnika do kraja godineNakon pet godina zastoja proizvodna prostrojenja pogona Komovi, koji je poslovao u sastavu beogradskog “Soko Štarka", biće ponovo pokrenuti do kraja godine.

Tu vijest su potvrdili predstavnici kompanije “Soko Štark" iz Beograda Duško Brković i Dragoslav Filipović, kao i predsjednik opštine Andrijevica Veselin Bakić, nrilikom obilaska fabričkih prostorija pogona u Andrijevici. Taj je pogon počeo da radi 1975. godine i zapošljavao je više od 200 radnika.

Predstavnici “Soko Štarka" su saopštili da će se uskoro početi instaliranje tri linije, od kojih jedna za proizvodnju kafe, a druge dvije za konditorske i želirane proizvode. Najavljeno je da će za početak biti zaposleno tridesetak radnika, te da bi kasnije, korak po korak, broj zaposlenih bio periodično povećavan.

”Naša kompanija procjenjuje da su se tržišne okolnosti na području Crne Gore i regiona promijenile i da postoji mogućnost aktiviranja pojedinih linija ili segmenaga proizvodnje u bivšim pogonima “Soko Štarka" u Andrijevici. Utvrdili smo da su u građevinskom i tehničkom smislu objekti i oprema u korektnom stanju. Naša razmišljanja oko pokretanja proizvodnje su usmjerena u nekoliko pravaca, gdje bi aktivirali linije za proizvodnju kafe, startovali bi sa želiranim programom i kanditorskim proizvodima i to u količinama koje bi bile dovoljne da podmire tržište u Crnoj Gori i regionu”, kazao je na konferenciji za novinare Duško Brković, direktor operativnih poslova “Soko Štarka" Beograd, izražavajući nadu da će se zacrtani planovi realizovati u skladu sa očekivanjima.

Predsjednik opštine Andrijevica Veselin Bakić je naveo da će ponovno pokretanje proizvodnje u pogonu Komovi biti izuzetno značajno za područje Vasojevića i da uliva nadu da dolaze bolji dani za stanovnike tog kraja.

Bakić je zahvalio ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Zoranu Lutovcu, savjetniku predsjednika Borisa Tadića Mlađenu Đorđeviću kao i predsjedniku SNP-a Srđanu Miliću koji su, kako je naveo, doprinijeli aktiviranju Štarkovih pogona u Andrijevici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik