Tuzlanska Solana i u vrijeme pandemije koronavirusa redovno proizvodi i distribuira so

Bez autora
Mar 24 2020

Da bi spremno odgovorila na zahtjeve domaćeg i inostranog tržišta, Tuzlanska Solana radi punim kapacitetom kako bi proizvela i opskrbila sve kupce i domaćinstva solju.

- Solana i u ovim uvjetima pandemije koronavirusa redovno proizvodi i distribuira so kako na domaće tako i na inotržište. U martu imamo povećanu potražnju soli, a u zadnje tri sedmice na tržište smo isporučili 10.000 tona svih vrsta soli. Do sada smo uspjeli odgovoriti svim zahtjevima tržišta i nadamo se da ćemo održati ovaj kontinuitet proizvodnje i da soli neće nedostajati kako na domaćem, tako i na inotržištu, ističe Bakir Smailagić, direktor tuzlanske Solane.

Uprkos činjenici da se izvoz soli odvija otežano zbog situacije na granicama, tuzlanska Solana uz pomoć saradnje sa distributerima, izvozi kuhinjsku i industrijsku so u dovoljnim količinama u Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Sloveniju kao i u druge zemlje.

-Solana u izvozu, putem teretnih vozova isporučuje svoje proizvode, a krajem prošle sedmice otišao je teretni voz soli za Sloveniju, saopćeno je iz AS Holdinga, grupacije čiji je Solana član.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik