Ukrajinski MPH prodaje Ptujsku klet

Bez autora
Oct 09 2019

Novi vlasnici Perutnine Ptuj, ukrajinska grupa MHP-a, već neko vrijeme traži ulagača ili kupca za tvrtku Vinarija, poznatiju kao Ptujska klet. Nedavno su iz Celjskog mesa potvrdili da su zainteresirani za kupnju tvrtke kćeri Perutnine, a prošle godine započeli su razgovore s Upravom, koji se nastavljaju. Perutnini su podnijeli obvezujuću ponudu za preuzimanje, piše Večer. Ptujska klet godišnje proda od 1,2 do 1,3 milijuna boca vina i ostvari prihod od 3,7 milijuna eura, pri čemu je udio izvoza 13 posto, ali stalno raste. Oko 46 posto vina izvozi se u SAD, 36 posto ide u Hrvatsku, slijede Njemačka i Austrija, a udio Kine u prodaji raste. Ukupni kapital tvrtke iznosi 2,7 milijuna eura, a ukupna imovina vrijedna je 6,2 milijuna eura.

Ukrajinski MPH prodaje Ptujsku kletNovi vlasnici Perutnine Ptuj, ukrajinska grupa MHP-a, već neko vrijeme traži ulagača ili kupca za tvrtku Vinarija, poznatiju kao Ptujska klet.

Nedavno su iz Celjskog mesa potvrdili da su zainteresirani za kupnju tvrtke kćeri Perutnine, a prošle godine započeli su razgovore s Upravom, koji se nastavljaju.

Perutnini su podnijeli obvezujuću ponudu za preuzimanje, piše Večer. Ptujska klet godišnje proda od 1,2 do 1,3 milijuna boca vina i ostvari prihod od 3,7 milijuna eura, pri čemu je udio izvoza 13 posto, ali stalno raste.

Oko 46 posto vina izvozi se u SAD, 36 posto ide u Hrvatsku, slijede Njemačka i Austrija, a udio Kine u prodaji raste. Ukupni kapital tvrtke iznosi 2,7 milijuna eura, a ukupna imovina vrijedna je 6,2 milijuna eura.

Tine Krek, direktor Ptujske kleti, kaže da je od nekadašnjih nešto više od 150 kooperanata u vrijeme spajanja Vinarije s Perutninom ostala petina.

"Procjenjujemo da ćemo od naših vinogradara iz Haloza i središnjih Slovenskih gorica preuzeti od 1300 do 1500 tona grožđa", dodaje Krek. Očekuje se da će ovogodišnjia urod biti nešto manji, ali kvalitetniji nego lani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik