Adria Airways: Sanacija dugova, pa prodaja

Bez autora
Dec 16 2010

Slovenski avioprijevoznik Adria Airways počinje restrukturiranje dugova, čiji je cilj da se kompanija oporavi, kako bi našla stranog strateškog partnera. Adria, koja je u većinskom državnom vlasništvu, ima financijskih obaveza u vrijednosti 86 milijuna eura, uključujuću dugove koji su uzeti prije čitavu deceniju. Njihova je otplata stalno odlagana, a kompanija duguje i snabdjevačima oko 30 milijuna eura. Program restrukturiranja bit će završen uskoro i kompanija će se truditi da postigne dogovor s kreditorima do kraja godine. Uprava vrijedno radi na konsolidaciji kompanije, kako bi ona bila spremna za strateškog partnera, a nekoliko aviokompanija zainteresovano je za Adriu.

Adria Airways: Sanacija dugova, pa prodajaSlovenski avioprijevoznik Adria Airways počinje restrukturiranje dugova, čiji je cilj da se kompanija oporavi, kako bi našla stranog strateškog partnera.

Adria, koja je u većinskom državnom vlasništvu, ima financijskih obaveza u vrijednosti 86 milijuna eura, uključujuću dugove koji su uzeti prije čitavu deceniju.

- Njihova je otplata stalno odlagana, a kompanija duguje i snabdjevačima oko 30 milijuna eura, rekao je predsjednik Boarda direktora Maks Tajnikar.

- Program restrukturiranja bit će završen uskoro i kompanija će se truditi da postigne dogovor s kreditorima do kraja godine, rekao je on.

Tajnikar je rekao da uprava vrijedno radi na konsolidaciji kompanije, kako bi ona bila spremna za strateškog partnera i dodao da je nekoliko aviokompanija zainteresovano za Adriu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik