Agencija za privatizaciju zastupnik kapitala u "Prvom maju"

Bez autora
Jun 17 2010

Agencija za privatizaciju formirala je komisiju koja će nakon raskida kupoprodajnog ugovora i početka procesa restrukturiranja, obavljati poslove privremenog zastupnika kapitala u preduzeću "Prvi maj" u Pirotu. Na jučerašnjem sastanku je zaključeno da se što pre zakaže vanredna sednica Skupštine akcionara na kojoj će se izabrati Upravni odbor i vrsilac dužnosti direktora preduzeća. Agencija za privatizaciju je krajem prošle nedelje raskinula ugovor o prodaji Industrije odeće "Prvi maj" iz Pirota, koju je 2007. godine kupio beogradski biznismen Đorđije Nicović. Privatizacioni ugovor je raskinut jer kupac nije ispunio investicione obaveze za drugu godinu u iznosu od milion evra. Nicović, koji je preko svojih firmi "Irva investicije" i "Jabuka" iz Beograda kupio "Prvi maj" za 1,75 miliona evra, bio je u obavezi da u to preduzeće investira četiri miliona evra. Nicović će tužiti Agenciju za privatizaciju zbog raskida ugovora o prodaji "Prvog maja", ali i niškog "Niteksa" i "Rudnika" iz Gornjeg Milanovca.

Agencija za privatizaciju zastupnik kapitala u "Prvom maju"Agencija za privatizaciju formirala je komisiju koja će nakon raskida kupoprodajnog ugovora i početka procesa restrukturiranja, obavljati poslove privremenog zastupnika kapitala u preduzeću "Prvi maj" u Pirotu, saopšteno je iz Sindikata te kompanije.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Samostalnog sidnikata Zoran Živković na jučerašnjem sastanku je zaključeno da se što pre zakaže vanredna sednica Skupštine akcionara na kojoj će se izabrati Upravni odbor i vrsilac dužnosti direktora preduzeća.

Agencija za privatizaciju je krajem prošle nedelje raskinula ugovor o prodaji Industrije odeće "Prvi maj" iz Pirota, koju je 2007. godine kupio beogradski biznismen Đorđije Nicović.

Privatizacioni ugovor je raskinut jer kupac nije ispunio investicione obaveze za drugu godinu u iznosu od milion evra. Nicović, koji je preko svojih firmi "Irva investicije" i "Jabuka" iz Beograda kupio "Prvi maj" za 1,75 miliona evra, bio je u obavezi da u to preduzeće investira četiri miliona evra.

Nicović je najavio da će tužiti Agenciju za privatizaciju zbog raskida ugovora o prodaji "Prvog maja", ali i niškog "Niteksa" i "Rudnika" iz Gornjeg Milanovca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik