Amerićki Planet Labs dovršio akviziciju slovenske tvrtke Sinergise

Bez autora
Aug 20 2023

Američka tvrtka Planet Labs početkom ovog mjeseca dovršila je akviziciju ljubljanske tvrtke Holding Sinergise koja se bavi razvojem geografskih informacijskih sustava, priopćeno je u ponedjeljak iz te američke tvrtke.

Ugovor o preuzimanju sklopljen je u ožujku ove godine. Vrijednost posla nije poznata.

Akvizicijom Sinergisea Planet Labs jača svoju sposobnost učinkovite isporuke podataka o promatranju Zemlje svojim korisnicima (EO data sektor - Earth Observation), objasnili su u priopćenju za javnost.

"Sinergiseov talentirani tim postat će sastavni dio Planetovih operacija u Europi, proširujući europsku bazu tvrtke na gotovo jednu trećinu Planetove globalne radne snage", napisali su. Američka tvrtka sada će imati dva dodatna ureda u Europi, uz sadašnje u Berlinu i Haarlemu, po jedan u Sloveniji i Austriji.

Ugovor o preuzimanju dvije su tvrtke objavile krajem ožujka ove godine. Planet Labs i Sinergise surađuju od 2016.

Prošlog prosinca slovenska tvrtka Sinergise potpisala je ugovor s Europskom svemirskom agencijom i Europskom komisijom o uspostavi sustava za pohranu, obradu i distribuciju podataka iz sustava za promatranje Zemlje Copernicus. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 150 milijuna eura.

Tvrtka Sinergise osnovana je 2008. godine, sjedište joj je u Ljubljani, a zapošljava oko 80 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik