Atlantic Grupa kupila Kalničke vode

Bez autora
Sep 30 2010

Atlantic Grupa u četvrtak je s Badelom 1862 potpisala ugovor kojim preuzima tvrtku Kalničke vode Bio Natura. Atlantic preuzima kompaniju za iznos njezine ukupne vrijednosti (enterprise value) od 82 milijuna kuna, a po preuzimanju će Kalničke vode Bio Natura biti integrirane u okviru Atlanticove divizije Zdravlje i njega. Akvizicija Kalničkih voda još je jedan strateški važan korak u razvoju Atlantic Grupe. Preuzimanjem punionice u Kalniku osiguravamo budućnost našeg proizvoda Cedevita GO!, stvaramo pretpostavke za stabilnu proizvodnju i širenje poslovanja s bezalkoholnim napicima, te s galonskim pakiranjem izvorske vode ulazimo u novi distribucijski kanal koji ima puno potencijala. Spomenutom transakcijom Atlantic zaokružuje proizvodnju Cedevite GO!, u čiji je razvoj uloženo više od 70 milijuna kuna i koja se zbog te činjenice s razlogom može prozvati najambicioznijim Atlanticovim novim proizvodom.

Atlantic Grupa kupila Kalničke vodeAtlantic Grupa u četvrtak je s Badelom 1862 potpisala ugovor kojim preuzima tvrtku Kalničke vode Bio Natura.

Atlantic preuzima kompaniju za iznos njezine ukupne vrijednosti (enterprise value) od 82 milijuna kuna, a po preuzimanju će Kalničke vode Bio Natura biti integrirane u okviru Atlanticove divizije Zdravlje i njega, kaže se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

»Akvizicija Kalničkih voda još je jedan strateški važan korak u razvoju Atlantic Grupe. Preuzimanjem punionice u Kalniku osiguravamo budućnost našeg proizvoda Cedevita GO!, stvaramo pretpostavke za stabilnu proizvodnju i širenje poslovanja s bezalkoholnim napicima, te s galonskim pakiranjem izvorske vode ulazimo u novi distribucijski kanal koji ima puno potencijala«, izjavio je predsjednik Uprave Atlantica Emil Tedeschi.

Spomenutom transakcijom Atlantic zaokružuje proizvodnju Cedevite GO!, u čiji je razvoj uloženo više od 70 milijuna kuna i koja se zbog te činjenice s razlogom može prozvati najambicioznijim Atlanticovim novim proizvodom. Badel 1862 će s druge strane prodajom riješiti barem dio svojih financijskih problema i nastaviti s racionalizacijom vlastitog poslovanja. Gotovo sav novac otići će Kapitalnom fondu kojemu Badel duguje novac za otkupljene vlastite dionice, no tim potezom riješava se barem dio problema te tvrtke kojoj banke svako malo zbog dugova blokiraju račune.

Poslovanje tvrtke Kalničke vode Bio Natura čine tri osnovna stupa - proizvodnja izvorske vode, proizvodnja mineralne gazirane vode i proizvodnja i distribucija galonskih pakiranja izvorske vode.

Tvrtka je u 2009. godini ostvarila prodaju u vrijednosti od 50,6 milijuna kuna. Nakon preuzimanja, Kalničke vode će u sustavu Atlantic Grupe poslovati u okviru divizije Zdravlje i njega (kojoj, među ostalima, pripada i Cedevita).

Cedevita GO!, koja se do sada u Kalničkim vodama punila uslužno, dobiva novi zamah objedinjavanjem cjelokupnog procesa proizvodnje unutar kompanije, te novim mogućnostima rasta koje proizlaze iz sinergija dviju kompanija.

Dodatne nezanemarive mogućnosti rasta otvaraju se ulaskom u proizvodnju i distribuciju galonskih pakiranja izvorske vode kao rastućeg segmenta u poslovanju s vodom. Prostor za sinergije s ostalim segmentima poslovanja Atlantic Grupe to su veće ako se u obzir uzme mogućnost razvoja direktnoga kanala distribucije prema krajnjem potrošaču.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik